Films

Film: The Other Woman

Titel: The Other Woman
Regie: Nick Cassavetes
Verschenen: april 2014
Duur: 109 minuten
Cast: Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton
Genre: Romantische komedie

Carly (Cameron Diaz) komt erachter dat haar nieuwe vriendje Mark (Nikolaj Coster-Waldau) haar bedriegt als ze bij toeval zijn vrouw Kate (Leslie Mann) ontmoet. Kate is ontroostbaar en Carly ontfermt zich over haar. Hun bijzondere band wordt nog sterker wanneer ze ontdekken dat Mark nog een andere vrouw heeft: Amber (Kate Upton). Op wraak belust smeden de drie vrouwen een uitzinnig plan om Mark terug te pakken.

Mening

Carly is advocate en heeft ongeveer iedere week een nieuwe scharrel. Eindelijk denkt ze dat ze de ware heeft gevonden: Mark. Hij blijkt echter getrouwd te zijn met Kate en ook nog een affaire te hebben met de veel jongere, sexy Amber. Ze worden alledrie voor het lapje gehouden dus. Per toeval komen ze erachter dat ze door hem bedrogen worden en ze besluiten wraak te nemen. In plaats van elkaars vijand te zijn, worden ze hele goede vriendinnen.

Het verhaal is niet ingewikkeld, maar de vage praktijken die Mark uitvoert wel. Aan het eind zou het duidelijk moeten worden, maar het wordt er erg snel doorheen gejast. Niet dat het heel veel uitmaakt voor de film, want die is gewoon vermakelijk om naar te kijken. Filmmaker Cassavetes steekt vooral veel tijd in de opbloeiende vriendschap tussen de drie dames. Er komen een hoop grappige scènes voorbij waar je je lach waarschijnlijk niet kunt inhouden. 

Of The Other Woman een echte vrouwenfilm is? Ja, maar ik weet zeker dat mannen het niet vervelend zouden vinden om Kate Upton in slowmotion in een witte bikini over het strand zien rennen. Ze moeten hier echter wel wat lang op wachten, na een tijdje verschijnt ze pas op het doek. Actrice Leslie Mann, die Kate speelt in de film, wordt steeds grappiger. Waar ze in het begin soms tenenkrommend is en grappig probeert te zijn, moest ik echt om haar lachen.

The Other Woman is een vermakelijke film. Zeker een aanrader voor een avondje met vriendinnen (of met je vriend, als die geïnteresseerd is in Kate Upton ;))

Rating: 7/10

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.