Films

Film: The Notebook

The Notebook

Titel: The Notebook
Regie: Nick Cassavetes
Verschenen: 2004
Duur: 123 minuten.
Cast: Rachel McAdams, Ryan Gosling
Genre: Romantiek, drama

De film begint met een oude man die een liefdesverhaal uit de jaren ’40 voorleest aan een oude vrouw in een verpleeghuis. Het verhaal gaat over de tieners Noah Calhoun en Allie Hamilton. Noah is een arme jongen die werkt bij een houtbedrijf. Allie is een meisje uit een ontzettend rijke familie, haar toekomst ziet er rooskleurig uit: ze gaat studeren in New York. Ze ontmoeten elkaar op de kermis waar Allie op vakantie is. Ze worden verliefd, het is een echte summer romance. De ouders van Allie accepteren de relatie van het jonge stel niet. Noah heeft geen toekomst, ze verschillen teveel van elkaar. Aan het einde van de zomer worden ze gescheiden en Noah schrijft haar iedere dag van het komende jaar een brief. Allie zal die brieven echter nooit in handen krijgen… Na een aantal jaar heeft ze de knappe Noah uit haar hoofd gezet en verlooft ze zich met de rijke soldaat Lon. Maar, Allie en Noah horen bij elkaar. Of toch niet?

Mening over The Notebook

Wat mij betreft een van de mooiste films die ik ooit heb gezien: The Notebook. Ik denk dat ik deze film al zeker zo’n 10 keer heb gezien, maar hij verveelt nooit. Ik word nog steeds meegesleept in het romantische en bijzondere verhaal van Allie en Noah. Een prachtig liefdesverhaal met onwijs mooie scènes erin. Het is een prachtige film vol passie, hartstocht en liefde. De acteurs weten dit prachtig op beeld over te brengen en je zult nog lang nagenieten van The Notebook. 

Heb je zin in een filmavond en wil je graag zwijmelen? Dan zit je met The Notebook gegarandeerd goed. Deze film is echt het kijken waard en zal nooit vervelen.

Rating: 8,7/10

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Vivian oktober 3, 2012 at 10:07

  Absoluut een van mijn lievelingsfilms!

 • Reply Vera oktober 3, 2012 at 12:04

  Ik heb hem gewoon nog nooit gezien. Best wel schandalig volgens mij 😉

 • Reply Annelies oktober 3, 2012 at 19:17

  Zoooo’n mooie film!!

 • Reply Patricia oktober 3, 2012 at 19:31

  Gewoon nog steeds niet gezien en hij staat wel in de kast

 • Reply Tag: Favorieten : Teddlicious oktober 9, 2012 at 06:08

  […] Ryan Gosling natuurlijk! Niet alleen om zijn uiterlijk hoor 😉 Hij speelt in mijn lievelingsfilm The Notebook en hij vertolkt zijn rol in Crazy, Stupid, Love ook erg goed. Verder vind ik Morgan Freeman (van […]

 • Reply Films die ik de laatste tijd heb gezien | Teddlicious februari 18, 2015 at 05:02

  […] heb een zwak voor films van Nicholas Sparks. The Notebook, Dear John, The Lucky One, Safe Haven, ik vind ze allemaal mooi. De films spelen zich eigenlijk […]

 • Leave a Reply