Films

Film: The Notebook

The Notebook

Titel: The Notebook
Regie: Nick Cassavetes
Verschenen: 2004
Duur: 123 minuten.
Cast: Rachel McAdams, Ryan Gosling
Genre: Romantiek, drama

De film begint met een oude man die een liefdesverhaal uit de jaren ’40 voorleest aan een oude vrouw in een verpleeghuis. Het verhaal gaat over de tieners Noah Calhoun en Allie Hamilton. Noah is een arme jongen die werkt bij een houtbedrijf. Allie is een meisje uit een ontzettend rijke familie, haar toekomst ziet er rooskleurig uit: ze gaat studeren in New York. Ze ontmoeten elkaar op de kermis waar Allie op vakantie is. Ze worden verliefd, het is een echte summer romance. De ouders van Allie accepteren de relatie van het jonge stel niet. Noah heeft geen toekomst, ze verschillen teveel van elkaar. Aan het einde van de zomer worden ze gescheiden en Noah schrijft haar iedere dag van het komende jaar een brief. Allie zal die brieven echter nooit in handen krijgen… Na een aantal jaar heeft ze de knappe Noah uit haar hoofd gezet en verlooft ze zich met de rijke soldaat Lon. Maar, Allie en Noah horen bij elkaar. Of toch niet?

Mening over The Notebook

Wat mij betreft een van de mooiste films die ik ooit heb gezien: The Notebook. Ik denk dat ik deze film al zeker zo’n 10 keer heb gezien, maar hij verveelt nooit. Ik word nog steeds meegesleept in het romantische en bijzondere verhaal van Allie en Noah. Een prachtig liefdesverhaal met onwijs mooie scènes erin. Het is een prachtige film vol passie, hartstocht en liefde. De acteurs weten dit prachtig op beeld over te brengen en je zult nog lang nagenieten van The Notebook. 

Heb je zin in een filmavond en wil je graag zwijmelen? Dan zit je met The Notebook gegarandeerd goed. Deze film is echt het kijken waard en zal nooit vervelen.

Rating: 8,7/10

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *