Films

Film: The Mortal Instruments: City of Bones

The Mortal Instruments: City of BonesTitel: The Mortal Instruments: City of Bones
Regie: Harald Zwart
Verschenen: 22 augustus 2013
Duur: 130 minuten
Cast: Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Kevin Zegers,
Genre: comedy, crime, drama.

Clary Fray is een doodgewoon meisje uit New York, totdat ze midden in een club getuige is van een moord die gepleegd wordt door een groep jongeren. Tot haar grote frustratie lijkt zij de enige te zijn die het ziet. De jongeren die de moord gepleegd hebben, blijken schaduwjagers te zijn; strijders die hun leven geven in de strijd tegen demonen. Clary komt er al snel achter waarom zij de enige is die de schaduwjagers kan zien; ze blijkt één van hen te zijn…


Mening Danique V.:
Het verhaal begint meteen erg spannend. Aangezien ik The Mortal Instruments: City of Bones heb gelezen probeer ik toch stukjes uit het boek terug te herkennen in de film. Helaas gaat dat al snel “mis”.. Gelukkig neemt dit niet weg dat de film niet meer leuk is om te zien. Het verhaal zit ontzettend goed in elkaar en de spanning neemt met de minuut steeds meer toe. Lily Collins vind ik een super leuk meisje om naar te kijken. Een heerlijke actrice die mij niet snel zal vervelen. Ze speelde haar rol erg goed en ze leek voor mijn gevoel ook heel erg op de persoon die ik in gedachte had bij het boek. De film maakt het erg goed af door de arrogantie van Jace te koppelen aan een dosis humor in de film. Het ene moment was het super spannend, en het andere moment hoorde je veel gelach uit de zaal komen. De afwisseling is geloof ik ook typisch een kenmerk van de regisseur Harald Zwart (Nederlands!). Vaak vind ik zijn films toch net iets tegen vallen, terwijl ik er van te voren zo erg naar uitkeek. Dat was met deze film ook een klein beetje het geval. Ik heb het idee dat hij bepaalde aspecten er écht in had moeten stoppen (zie de rat en de motoren!!). Helaas heeft hij dit niet gedaan en voor mijn gevoel mist de film daardoor toch íets. Desondanks was de film zeker een groot succes en heb ik zeker geen spijt dat ik er heen ben gegaan. Een aanrader voor degene die het boek niet hebben gelezen, maar ook een aanrader voor degene die het boek wel hebben gelezen. Al moet je er rekening mee houden dat het boek niet perfect verfilmd is.

Mening Yara:

Ik had verschillende interviews in kranten gelezen en daarom hield ik er rekening mee dat The Mortal Instruments: City of Bones anders zou zijn dan in het boek. Dit heb ik ook al ervaren bij boeken die verfilmd zijn als Twilight, the Hunger Games en Beautiful Creatures. Films veranderen nou eenmaal als ze verfilmd worden en veel stukken zijn anders. Mijn vriend en ik hebben de boeken beiden gelezen en hierdoor zaten wij soms met onze handen in het haar als er stukken voorbij kwamen die heel anders waren dan in het boek. Wat ik heel erg opvallend vond was dat de humor echt heel sterk is! Alle grappige stukken uit het boek zijn meegenomen naar de film. SCORE! Sommige stukken die veranderd waren (vanwege budget? Geen idee waarom) waren heel goed veranderd. Ook grappig is dat je een heel ander beeld krijgt bij zo’n film als je het boek hebt gelezen. Zo dachten Danique V. & ik beiden dat Izzy blond was, maar later bleek dat dit daadwerkelijk in het boek beschreven stond.

The Mortal Instruments: City of Bones vond ik beter verfilmd dan verwacht

Ik vond de film heel goed verfilmd, beter dan dat ik had verwacht! Op imdb scoort de film ongeveer een 6.9, en ik vond de film veel beter dan dat. Zoals Danique V. aangaf: The Mortal Instruments: City of Bones is een aanrader voor degenen die het boek hebben gelezen, maar ook zeker een aanrader voor mensen die dat niet hebben. Benieuwd of de film wat voor jou is? Hier kun je de film kopen als DVD.

Rating: 7.9/10

 

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Marleen augustus 28, 2013 at 14:59

  OMG, Kevin zegers. Daar ben ik al 16 jaar fan van. Maar volgens mij een van de weinigen in NL 😉

 • Reply Silvy augustus 28, 2013 at 15:52

  Deze film wil ik echt heel graag zien! 🙂

 • Reply Liz augustus 28, 2013 at 20:51

  Hij is zo leuk! Lily leek in mijn hoofd ook behoorlijk op Clary, net als Kevin op Alec en Godfrey op Magnus. Maar Robert (Simon) en Jamie (Jace) leken totaal niet op hoe ik ze in mijn hoofd had.
  Over die 2 had ik ook wel mijn twijfels, maar achteraf vind ik juist Robert en Jamie de leukste 2!

 • Reply Emmy augustus 28, 2013 at 21:18

  Ik vond de film ook beter dan verwacht. 🙂

 • Reply Joanydvv augustus 29, 2013 at 13:02

  Ik heb echt genoten van de film ook al matchte hij niet perfect met het boek. Stiekem heb ik nu al zin om hem nog een keer te gaan kijken 😛

 • Reply Laura augustus 30, 2013 at 08:54

  Ik wil deze film zo graag zien! Ik weet niet of iemand de serie “Supernatural” kent, want dit deed mij er heel erg aan denken 🙂

 • Leave a Reply