Filmrecensies, Films

Film: The Maze Runner

Maze Runner Titel: The Maze Runner
Regie: Wes Ball
Verschenen: 25 september 2014
Duur: 113 minuten
Cast: Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Will Poulter
Genre: Sci-fi, actie, mysterie

The Maze Runner, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van James Dashner, speelt zich af in een post-apocalyptische wereld.
Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht in een gemeenschap van jonge mannen. Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de “runners”. Niet alleen om uit het labyrinth te ontsnappen, maar ook om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen.

Mening
Wat was ik nerveus toen ik in de bioscoopstoel zat. Ik weet namelijk nog wel dat een aantal verfilmingen gigantisch tegenvielen, en na het lezen van de Labyrintrenner hoopte ik maar dat de film net zo goed was als het verhaal in het boek.

De opbouw van The Maze Runner vond ik wel wat aan de snelle kant, want in de boeken werd alles langzaam opgebouwd. Hier was dat niet het geval. Er zaten hier en daar wat kleine aanpassingen in (zoals het griever-serum, dat normaliter elke maand werd geleverd en nu pas aan tegen het einde van de film aan bod kwam). Maar dat was niet het enige: Ook het einde van dit verhaal vond ik heel anders dan in het boek. Het was nog steeds héél erg spannend. Ik had alleen gedacht dat het zo zou gaan zoals ik had gelezen, dus toen het niet zo was, was ik erg verrast. Maakte gelukkig niks uit, want de makers van deze film hadden het echt héél goed aangepakt. Ik zat namelijk tot het einde van de film op het puntje van mijn stoel.

De grievers, de enge monsters uit het labyrint, waren ook wat anders dan in het boek. Ook hier had ik het gevoel dat dit erg goed was aangepakt. Ik vond ze namelijk zo eng, dat ik met regelmaat in mijn stoel weggezakt zat van angst. Jakkes, wat waren die beesten eng. En smerig, ugggh!

Ik kan The Maze Runner zeker aanraden

Ik vond het fijn dat dit verhaal niet een typisch liefdesverhaal was. Er komt inderdaad een meisje in voor die bevriend wordt met Thomas, maar van liefde is geen enkele sprake. De hoofdrolspelers vond ik goed vertolkt, precies zoals ik me ze had voorgesteld.

Het einde van The Maze Runner was, zoals ik zei, heel anders dan ik had verwacht. Het leuke was wel dat het einde heel erg open was. Je wist dus meteen dat er nog een tweede film zou komen (yaaaay!). Ik heb het even opgezocht en het is inderdaad bevestigd dat er een tweede deel komt. Wanneer deze komt is nog niet duidelijk, jammer genoeg. Ik kan niet wachten tot ik het tweede deel mag zien. En lezen. Het was één van de beste verfilmingen die ik tot nu toe heb gezien. Zo’n film waar je gewoon níet ontevreden van kunt zijn. Toen ik de bioscoopzaal verliet zat ik vol adrenaline. Wat was ‘ie goed! De laatste goede verfilming die ik had gezien was Divergent, en voorheen vond ik alleen The Hunger Games goede verfilmingen. Dat zegt voor mijn gevoel wel wat, ookal verschilt iedereen van mening!

Raad ik deze film aan? JA! Niet vergeten: Hij draait vanaf morgen (25-09) én je kunt morgen nog voor €5 naar de film vanwege de nationale bioscoopdagen. Dat is een goedkope en een goede film in één avond. Twee vliegen in één klap!

Doe jij ook al mee met de winactie van De Labyrintrenner?

Rating: 9,5/10

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Annabel september 24, 2014 at 08:28

  Ik ben nu het boek aan het lezen, gelukkig kun je bij onze bioscoop elke maandag voor vijf euro naar de film. Dus ik hoop hem dit weekend uit te hebben en maandag naar de film te gaan.

  • Reply Yara september 24, 2014 at 09:49

   Wauw, dat is een hele goede deal! Waar is dat, als ik vragen mag?

 • Reply Ellis september 24, 2014 at 10:07

  Ik ben zo benieuwddd!

 • Reply Annabel september 24, 2014 at 11:17

  Dat is bij de euroscoop in Tilburg

  • Reply Yara september 24, 2014 at 12:15

   Ik denk dat ik Den Haag maar moet inruilen voor Tilburg hahaha!

 • Reply Lisa september 24, 2014 at 13:17

  Ik was al benieuwd naar de film, maar nu helemaal! Ik ben ook altijd bang dat de verfilming van een boek tegen valt

 • Reply Tamara oktober 1, 2014 at 11:13

  Ik heb m gisteren gezien. Me vriend leek t wel wat, mij niet zo. Maar wat ben ik verrast zeg. Een ontzettende goede film was t. En het schreeuwt om een vervolg!

 • Leave a Reply