Filmrecensies

Film: The Martian

the-martian-recensie

Films met Matt Damon zijn altijd films die je gezien moet hebben. Zo dacht ik ook over The Martian. Ik hoorde er heel veel positieve verhalen over, en hoe kan dat ook anders met Oscar-nominaties? Lees de recensie van The Martian vandaag op Adorable Books!

Tijdens een Mars-missie worden astronaut Mark Watney en zijn teamleden overvallen door een hevige storm. Zijn teamleden denken dat Watney het niet heeft overleefd en laten hem achter op de barre planeet. Maar Watney is niet dood en moet met beperkte voorzieningen al zijn vindingrijkheid en intelligentie aanwenden om de vluchtleiding op aarde te laten weten dat hij nog in leven is.

Mening:

Matt Damon speelt Mark Watney, een Amerikaanse astronaut die alleen achterblijft op de planeet Mars. Er wordt geen tijd verspild, dit kom je al in de eerste minuten te weten. Het zal niet lang duren of hij heeft geen water en voedsel meer. Watney moet contact proberen te maken met de aarde, maar dat gaat niet makkelijk. Hij probeert zijn eigen eten te verbouwen. Eigenlijk ziet hij het niet heel deprimerend in. Hij probeert er het beste van te maken en vindt het nog het vervelendst dat hij overgeleverd is aan de collectie discomuziek van zijn leidinggevende. Dat zorgt voor een hoop hilariteit in de film. Matt Damon is een hoogbegaafde ‘gewone’ held, een rol waar ik hem graag in zie.

The Martian is zo’n film waar je gewoon twee en een half uur geboeid naar kijkt. De film speelt zich voor een groot deel af op de planeet en er is weinig échte actie, maar toch zat ik op het puntje van mijn stoel. The Martian is een van de betere films die ik de laatste tijd heb gezien!

HowtobesingleTitel: The Martian
Regie: Ridley Scott
Verschenen: 1 oktober 2015
Duur: 141 minuten
Cast: Matt Damon, Kirsten Wiig, Jessica Chastain
Genre: Drama, sci-fi, avontuur

Rating: 8/10

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Bianca Schrijft februari 29, 2016 at 07:17

  Echt eens tijd gaan vinden om deze film te kijken. Het komt er steeds maar niet van, maar hij lijkt me zo goed. Zeker nu ik ook deze review weer lees.

 • Reply Esther februari 29, 2016 at 13:29

  Deze film staat al heel lang op mijn lijst om te gaan zien. Maar ik heb hem nog steeds niet gezien. Toch maar een keer gaan doen!

 • Reply Naomi februari 29, 2016 at 15:11

  Ik vond het echt een hele gave en goede en grappige film!

  x

 • Reply Story addict februari 29, 2016 at 18:01

  Ik vond ’t een goede film, maar ’t boek sla ik maar even over..

 • Reply hetboekenik maart 5, 2016 at 22:41

  Ik vond het ook erg interessant om deze te zien

 • Leave a Reply