Filmrecensies

Film: The Man from U.N.C.L.E.

Titel: The Man from U.N.C.L.E.
Regie: Guy Ritchie
Verschijnt: 14 augustus 2015
Duur: 114 minuten
Cast: o.a. Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander
Genre: Avontuur, actie, komedie

Henry Cavill (Man of Steel) en Armie Hammer (The Social Network) spelen de hoofdrollen in The Man from U.N.C.L.E. , de nieuwste film van regisseur Guy Ritchie en is gebaseerd op de populaire Amerikaanse televisieserie uit de jaren zestig.

Het verhaal speelt zich af in het begin van de jaren zestig op het hoogtepunt van de Koude Oorlog. De jarenlange vijanden CIA-agent Napoleon Solo (Cavill) en KGB-agent Illya Kuryakin (Hammer) worden gedwongen samen de strijd aan te binden met een mysterieuze, internationale misdaadorganisatie die door middel van kernwapens en technologie het wankele machtsevenwicht dreigt te verstoren.

Met behulp van de dochter van een verdwenen Duitse wetenschapper probeert het duo te infiltreren in de misdaadorganisatie. Een race tegen de klok om de wereld te behoeden voor een ramp.

Mening:
De trailer van The Man from U.N.C.L.E. zag er veel belovend uit. Veel spanning, actie en de broodnodige humor. Daarom besloot ik om mijn vriend mee te nemen naar de bioscoop om deze film te zien. Was hij zo leuk als dat de trailer er uit zag? Of viel hij juist tegen?

The Man from U.N.C.L.E. is een remake van de gelijknamige TV-serie uit de jaren ’60, vooraf had ik nog nooit van deze serie gehoord. In de film speelt Henry Cavill ‘Solo'(ken je wellicht als de knappe Superman) en Armie Hammer speelt ‘Illya’, die ik nog nooit in een andere film had gezien. Die twee leken perfect op elkaar afgestemd. Ik heb keihard gelachen om de humor die tussen deze twee mannen vrijkomt. De film speelt zich af in de tijd na de oorlog, en het is zo leuk om te zien hoe de wereld er uit zag. Mensen die zich netjes kleedden, alle oude auto’s en natuurlijk de technologie van vroeger.

Solo is een Amerikaanse agent, terwijl Illya een Russische agent is. Ten tijde van de koude oorlog waren dat nou niet de grootste vrienden, en daarom botst het nog wel eens tussen hen. Solo is een regelrechte womanizer terwijl Illya geen spatje humor kent en een kort lontje heeft. Zoals ik al zei: naar mijn idee is dit de perfecte match betreft acteurs. Ook de knappe Alicia Vikander valt zeker op met haar verschijning van Gaby.

Als je je afvraagt of de film spannend is, dan kan ik je verzekeren dat dat ook écht het geval is. De hele film heb ik me afgevraagd waarom de film The Man from U.N.C.L.E. heet, en op het einde kwam je daar pas achter. Regisseur Guy Ritchie heeft prima zijn werk gedaan met deze film; opbouwende spanning, uiteenlopende karakters en een vreselijk mooie setting.

Rating: 7,8/10

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Iris september 13, 2015 at 14:34

  Deze film was echt geweldig! Ik ben dol op droge humor als deze 🙂
  Ik vond het wel apart dat de film voor 16+ was. Ik heb veel aangrijpendere en engere 12+ films gezien.

 • Reply Daphne september 13, 2015 at 14:35

  Deze film is zó leuk ja! Ik ging er naar toe zonder al te hoge verwachtingen, maar van begin af aan pakte de film me helemaal. En oh, ik had Henry Civill nog nooit ergens in gezien, maar jemig, wat een charisma!

 • Reply Jessica september 13, 2015 at 19:22

  The Man from U.N.C.L.E. is echt een fantastische film, ik kijk hem graag nog een keer 🙂

 • Reply Esther september 16, 2015 at 20:40

  Deze film kan best nog wel eens leuk zijn. 🙂

 • Leave a Reply