Filmrecensies, Films

Film: The Longest Ride

Titel: The Longest Ride
Regie: George Tillman jr.
Verschijnt: 9 april 2015
Duur: 139 minuten
Cast: Scott Eastwood, Brit Robertson, Melissa Benoist, Jack Hudson, Alan Alda
Genre: Drama, romantiek

The Longest Ride vertelt over de liefde tussen voormalig rodeokampioen Luke (Scott Eastwood), die zijn comeback wil maken, en de studente Sophia (Britt Robertson), die op het punt staat haar droombaan te krijgen in de kunstwereld van New York. Hun verschillende wegen en botsende idealen stellen hun relatie zwaar op de proef. Totdat Sophia en Luke in contact komen met Ira (Alan Alda) en hun leven totaal verandert. Ira’s herinneringen aan zijn geliefde vrouw en hun tientallen jaren durende romance, inspireert het jonge stel.

Mening:

De vaste ingrediënten voor een Nicholas Sparks film zijn eigenlijk altijd als volgt: de films speelt zich af in het zuiden van de Verenigde Staten, een heerlijke man en een super knappe vrouw uit verschillende klassen worden verliefd op elkaar en ze komen altijd voor een dilemma te staan. Tel daar handgeschreven brieven, mooie zonsondergangen, regenbuien en een zomer op lang gestrekte stranden bij op en je hebt een Nicholas Sparks film. Of dat erg is dat de films op elkaar lijken? Nee. The Notebook blijft een van mijn favoriete films aller tijden en de filmmakers weten me altijd te ontroeren.

In The Longest Ride komen twee verhalen aan bod: het verhaal van Luke en Sophia en die van Ira en Ruth. Luke is een bullrider en ontmoet Sophia bij een van zijn wedstrijden. Countrymuziek, cowboyhoeden en -laarzen, korte spijkerrokjes, geruite blousejes en bier, Sophia ziet het eigenlijk niet zitten om mee te gaan naar de wedstrijd. Toch gaat ze mee en je raadt het al: ze valt als een blok voor handsome, gespierde Luke. Maar: Sophia gaat aan het eind van de zomer stage lopen in de kunstwereld in Manhattan, New York. Dat is nogal een verschil met het leven van Luke. Hij woont in North Carolina op een boerderij en zijn leven staat in het teken van zijn wedstrijden bull riding. Ondertussen maken Sophia en Luke kennis met de oude man Ira, die zijn liefdesverhaal vertelt door middel van, jawel, brieven (net als in The Notebook en Dear John). Hoe schattig!

Ik heb bijna de hele film met een glimlach op mijn gezicht gekeken. Scott Eastwood is echt een genot om naar te kijken (helloooo abs!). En waren alle mannen maar zo romantisch als Ira en Luke, dat wil toch iedere vrouw? The Longest Ride is een film om verliefd op te worden. Niet de hele tijd zat ik te genieten van de film, want dames, hou de tissues maar vast bij de hand! Ook bij deze Nicholas Sparks film ga je het niet droog houden. Zou dat komen omdat deze film gemaakt is door de makers van The Fault in Our Stars? Ik had in ieder geval weer een aantal tissues nodig.

Rating: 9/10

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Esther april 7, 2015 at 10:42

  Door het zien van deze trailer zit ik al met tranen in mijn ogen. Ik wil hem zien!!

 • Reply beautifulday4makeup april 7, 2015 at 18:18

  Ik zag de trailer reeds een aantal keer. Het lijkt mij een magische film.

 • Reply Daphne april 7, 2015 at 20:22

  Stiekem heb ik mezelf verboden om nog geld aan dit soort films uit te geven, maar oh, het blijft een guilty pleasure haha.

 • Reply Jacqueline april 8, 2015 at 17:50

  Ik vond de film verrassend goed voor een romantische film! 🙂

  • Reply Jacqueline april 8, 2015 at 17:51

   Volgens mij zat ik trouwens een paar stoelen van je vandaan, maar ik weet het niet zeker. 😛

  Leave a Reply