Film: The Little Death - Adorable Books
Filmrecensies, Films

Film: The Little Death

Titel: The Little Death
Regie: Josh Lawson
Verschijnt: 25 september 2014
Duur: 96 minuten
Cast: o.a. Bojana Novakovic, Damon Herriman, Josh Lawson
Genre: Comedy, Drama, Romance

Seks, liefde, relaties en taboes. Een kijkje achter de deuren van een doodgewone straat blijkt veelzeggend. We treffen er een vrouw aan met gevaarlijke fantasieën en haar met dit gegeven worstelende man. Maar ze blijken niet de enigen in de straat te zijn die er gekke gewoontes op nahouden. De buren zijn zo mogelijk nog vreemder. Zo begint iemand een affaire met zijn eigen vrouw. Maar deze weet daar zelf niets van.

Mening:
Zoals de naam en de filmposter van de film al doet vermoeden, gaat The Little Death over seks. Maar dan niet gewoon seks hoe de meeste mensen het kennen, maar juist aparte seks fantasieën die doodgewone gezinnen in een normale straat blijken te hebben. Zo is er een stel die hun seksleven wat spannender wil maken door rolspellen te houden, een vrouw die opgewonden raakt als haar partner huilt, een man die opgewonden raakt van het kijken naar zijn slapende vrouw, een vrouw met de fantasie om aangerand te worden door haar eigen man – zonder dat ze het weet – en een vrouw die over seks tolkt voor een doof iemand. Je begrijpt dat de ingrediënten zijn voor een ontzettend grappige, akward film en dat is precies wat ik van The Little Death vond.

Grappig is dat deze aparte fantasieën allemaal écht bestaan en zelfs een naam hebben. Ik heb me kapot gelachen om sommige scènes en vroeg mezelf af of mensen dit nou echt doen in het echte leven. Blijkbaar wel, want deze fantasieën bestaan echt. Je merkt dat sommige mensen echt ver willen gaan voor hun seks, en dat kan soms grote problemen met zich meebrengen. Deze comedy wordt afgewisseld met mooie en verdrietige momenten. Het eind van deze film zag ik totaal niet aankomen en ik was zelfs een beetje in shock. Het was een bijzonder einde, wat ik wel bij deze film vond passen. The Little Death is een film voor jou als je van een grappig verhaal, met af en toe drama-momenten houdt, wat vooral over de aparte en grappige seks-fantasieën van doodnormale stellen gaat.

Leuk feitje: de schrijver en director van deze film speelt zelf een rol in de film.

Rating: 7/10

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply hetboekenik september 5, 2015 at 10:58

    Hihi, een affaire beginnen met je vrouw. Speciaal

  • Reply Esther september 6, 2015 at 20:59

    Haha, lijkt me een speciale film.

  • Reply Lissa juli 22, 2016 at 03:31

    Josh,We met on the playa the day before the git20ng&#8f3i; I was so impressed with your story and art. I was working in the medical tent the following day so I couldn’t be around for the gifting, but I would love to get your email address / contact info. I would love to help support you and purchase some art, but didn’t see on this site how (or even if you do). lemme know.

  • Leave a Reply