Films

Film: The Last Song

The Last Song Titel: The Last Song
Regie: Julie Anne Robinson
Verschenen: maart 2010
Duur: 107 minuten
Cast: Miley Cyrus, Liam Hemsworth
Genre: Romantiek, drama

Het leven van de 17 oude Veronica ‘Ronnie’ Miller (Miley Cyrus) wordt totaal anders als haar ouders gaan scheiden. Haar vader verhuist van New York naar Tybee Island. Veronica is daar woedend over maar haar moeder vindt dat Ronnie en haar broertje de zomer maar met haar vader moet doorbrengen. Ze hebben bijna niets gemeen, behalve hun liefde voor muziek. 

Mening over The Last Song

The Last Song is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicholas Sparks, een van mijn lievelingsschrijvers als het om films gaat. Denk maar aan The Notebook, Dear John en Safe Haven. Miley Cyrus zet de stap van Hannah Montanna naar het meer serieuze acteerwerk. Je kunt zeggen over Miley Cyrus wat je wil, maar ik vind haar in deze film eigenlijk best oké. De film begint met introductie van rebelse tienerdochter Ronnie die verplicht de zomer bij haar vader moet doorbrengen aan zee. Niks is leuk en ze verzet zich tegen alles, behalve tegen knappe en rijkeluiskind Will (Liam Hemsworth). Het acteerwerk van Cyrus en Hemsworth is niet supersterk, maar het is zeker niet vervelend om bijna twee uur naar deze pretty boy te kijken, vooral niet in zijn eerste scène (mark my words!!). Ik had verwacht dat Cyrus het slechter zou doen, dus mij was het alles meegevallen. Complimenten voor de locaties in de film, want die zijn prachtig. Halverwege krijgt de film een andere wending waar Ronnies vader een grote rol in speelt. Zoals we gewend zijn van Nicholas Sparks, komt er ook een zielig gedeelte. Weer krijgt hij het voor elkaar om me aan het huilen te maken.

Dit is een prima film voor een druilerige zondagmiddag in de vakantie. Verwacht er niet teveel van, des te leuker is hij misschien wel. Ben jij niet zo’n zwijmelfilm-liefhebber? Sla deze dan over. Kijk zeker even de trailer om een betere indruk van het verhaal te krijgen!

Rating: 7/10

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *