Algemeen

Film: The Kissing Booth

The Kissing Booth
Onlangs verscheen een nieuwe film op Netflix, genaamd The Kissing Booth. Een echte meidenfilm, waarvan deel 2 in 2020 zal verschijnen. Ik heb hem gekeken en hier vertel ik er meer over.

Waar gaat The Kissing Booth over?

Elle Evans, een zestienjarig meisje is populair en feest graag maar is nog nooit gekust. De zaken nemen een wending die Elle nooit had verwacht wanneer ze tijdens carnaval terechtkomt bij een attractie genaamd ‘kissing booth’. Daar staat ze plots oog in oog met de jongen waar ze al lang verliefd op is – de broer van haar beste vriend, Noah. Elle wordt vervolgens meegesleept in een romance met de coolste jongen op school.

Het verhaal draait om Elle, een meisje dat op de middelbare school zit. Ze heeft het vrij lastig als kind gehad omdat haar moeder na een lang ziekbed is overleden. Na het overlijden van haar moeder heeft haar vader altijd contact gehouden met de beste vriendin van haar moeder (en haar man en kinderen). Een van die kinderen is Lee, die op pre-cies dezelfde dag én op hetzelfde moment is geboren. Hoe toevallig en leuk is dat? Lee en Elle zijn samen opgegroeid en hebben een hele sterke band gekregen. Lee heeft een oudere broer, genaamd Noah. Elle heeft altijd al een crush op hem gehad, en wanneer het wederzijds is, blijkt het ingewikkeld te worden…

‘Een hele fijne meidenfilm om je verstand op 0 te zetten!’

Vanaf het eerste moment heb ik ontzettend genoten van The Kissing Booth. Het is zo’n heerlijke typische meidenfilm waarbij je je verstand op 0 zet en niet hoeft na te denken. Zoiets blijft toch wel fijn, zeker na een lange dag werken. Je leert Elle en Lee heel goed kennen in de film en daarbij komt Noah ook geregeld aan bod. Je ziet wat zij hebben doorlopen in hun jeugd terwijl ze samen op zijn gegroeid. Elle is een leuke meid, waar ik toch medelijden mee heb omdat ze haar moeder is kwijtgeraakt. Gelukkig heeft ze een geweldige vader én de beste vriendin van haar moeder.

Zoals je hebt kunnen lezen, is de liefde tussen Noah en Elle niet bepaald makkelijk. Ze willen het geheim houden voor Lee en daar komen continu complicaties tussen. Zo merkt Lee, natuurlijk, dat er iets aan de hand is maar weet hij niet goed wat. Ook worden ze keer op keer bijna betrapt. Je weet ook dat het min of meer gedoemd is om te mislukken, maar dat het tóch een goede afloop zal hebben. Een typische meidenfilm, dus. Desondanks vind ik het een enorm leuke film en het einde had toch een wat verrassende wending.

The Kissing Booth

Titel: The Kissing Booth
Regie: Vince Marcello
Verschenen: 11 mei 2018
Duur: 105 minuten
Cast: Joey King, Joel Courtney, Jacob Elordi
Genre: Romantische comedy

Rating: 7/10

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *