Filmrecensies

Film: The Jungle Book


The Jungle Book, een film waar enorm veel over is gepraat al voordat de eerste beelden te zien waren. Bijzonder is vooral dat er maar één acteur in speelt. Is deze versie net zo leuk en goed als de versie die wij allemaal kennen, de tekenfilm?

Mowgli voelt zich niet langer thuis in de jungle wanneer de angstaanjagende Shere Khan, de tijger die zichtbaar getekend is door de mens, bezweert alles te elimineren wat hij als een bedreiging ziet. Als Mowgli de enige plek die hij kent moet verlaten, begint hij aan een fascinerende reis op zoek naar zichzelf. In gezelschap van zijn strenge mentor, panter Bagheera, en de zorgeloze beer Baloo komt hij onderweg junglebewoners tegen die nu niet bepaald het beste met hem voorhebben. Kaa (stem van Scarlett Johannsson), probeert het mensenjong te hypnotiseren met haar verleidelijke blik en stem, en koning Louie, probeert Mowgli het geheim te laten prijsgeven. Het geheim van de ongrijpbare en dodelijke rode bloem: vuur.

Het eerste wat mij al opviel is dat deze film voor 12 jaar en ouder is. Duidelijk dus dat het Disney verhaaltje een andere wending heeft gekregen. En dat is zeker goed gelukt. De spanning zit er in het verhaal goed in en je merkt duidelijk dat de makers het niet per se voor kinderen hebben gemaakt. Het is echt een remake van de tekenfilm. Zo goed als alles wat je kent zit er in en alleen al hierdoor word je enthousiast door de film. Wat wel waar is, is dat je de tekenfilm echt leuk moet vinden om ook deze film leuk te vinden.

De film is speciaal, er spelen eigenlijk geen echte acteurs in, met uitzondering van de jongen, Neel Sethi, die Mowgli speelt. Overigens is dit direct zijn debuut in de acteerwereld. De stemmen van de dieren worden wel ingesproken door bekende acteurs. Onder andere Bill Murray en Ben Kingsley. Doordat de film op een speciale manier gemaakt is lijkt het allemaal heel echt. Ik was echt een beetje verbaasd over wat ze ervan hadden gemaakt en vond het ontzettend mooi gelukt.

Natuurlijk is niet alles hetzelfde zoals in de tekenfilm. Sommige dingen zijn weggelaten en sommige dingen zijn toegevoegd. Dit maakt de film net iets anders dan de tekenfilm waardoor hij toch een beetje zijn eigen verhaal krijgt.
The Jungle Book is vooral een bijzondere film. Hij is erg leuk om te kijken en hij is het zeker waard om in de bioscoop te zien. Daarnaast zijn de 3D effecten erg mooi. De film is natuurlijk erg gehyped en iedereen wist wel dat deze film eraan zou komen. Ik weet bijna zeker dat het hypen waar is geworden. De film is het zeker waard en voor de Disney fans kan je deze film eigenlijk niet missen. Leuk voor jongeren, maar als volwassene mag je deze film ook zeker niet missen. Voor mij is het zeker een film die ik vaker zou willen zien.

Titel: The Jungle Book
Regie: Jon Favreau
Verschenen: 14 april 2016
Duur: 105 minuten
Cast: Neel Sethi, Idris Elba, Bill Murray, Scarlett Johansson
Genre: Actie , avontuur , live action

Rating: 7.5/10

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Naomi april 14, 2016 at 10:59

  Ben zo benieuwd naar deze film!

  x

 • Reply Anouk april 14, 2016 at 13:50

  Ben zooo benieuwd! 🙂

 • Reply Sabine april 14, 2016 at 16:58

  Ik zag m in de trailer in de bios vorige week, helaas Spaans gedobleerd. Maar hij is er vast ook wel in het Engels hier. Ik zei al tegen mijn vriend: daar moeten we echt heen!

 • Reply Vivian april 14, 2016 at 18:46

  Enerzijds wil ik deze wel graag zien maar anderzijds vind ik hem een beetje eng lijken 😛

 • Reply Gabby april 14, 2016 at 19:57

  Als kind het luisterbandje grijsgedraaid, de meeste zinnen kan ik nog steeds opdreunen en nog steeds helemaal fan natuurlijk!

 • Reply Judith april 15, 2016 at 10:58

  Hoewel het ontzettend leuk is dat ze er een volwassenversie van hebben gemaakt (en knap met maar één acteur), denk ik toch dat ik deze film oversla. Ik ben nooit enorm van dit soort Disney-films geweest. 🙂

 • Reply Esther april 15, 2016 at 11:50

  Mijn eerste reactie: OMG. Deze wil ik zien! <3

 • Reply Lia april 18, 2016 at 12:29

  Ik vond hem echt heel leuk en spannend! Het is zeker een aanrader.

 • Reply Nicky april 26, 2016 at 10:15

  Ik heb deze film afgelopen weekend gezien en ik vond het echt één van de beste films van de afgelopen tijd terwijl ik eerst nog twijfelde of ik deze film wel wou zien maar het is echt een aanrader!!! Het is supermooi gemaakt.

 • Leave a Reply