Filmrecensies, Films

Film: The Intern

 Titel: The Intern
 Regie: Nancy Meyers
 Verschenen: 25 september 2015
 Duur: 121 minuten
 Cast: Jandino Asporaat, Liliana de Vries, Teun Kuilboer.
 Genre: komedie

In The Intern speelt Robert De Niro Ben Whittaker, een 70-jarige weduwnaar die ontdekt dat met pensioen zijn helemaal niet zaligmakend is. Hij grijpt zijn kans om weer mee te kunnen doen en een doel te hebben in zijn leven. Hij besluit senior stagiair te worden bij een online fashion website, opgericht en geleid door Jules Ostin (Anne Hathaway).

Mening: 
De film The Intern draaide niet zo lang geleden in de bioscoop en ik moest hem zien. Hij leek me zo grappig en hartverwarmend, dat hij hoog op mijn ’to watch’- lijstje stond. Nadat ik hem heb gezien kan ik alleen maar bevestigen dat hij inderdaad erg goed is.

In het verhaal staat weduwnaar Ben centraal. Hij is 70 jaar en heeft een paar jaar geleden zijn vrouw verloren. Hij vindt het maar niets om continu thuis te zitten en van zijn pensioen te ‘genieten’. Hij komt vrij gauw een vacature tegen als senior stagiaire en besluit deze kans aan te grijpen. Het bedrijf in kwestie is een gigantische fashionwebshop, iets waar hij vrij weinig vanaf weet.
Daarnaast staat de baas van de fashionwebshop centraal. Haar naam is Jules, zij heeft het bedrijf opgericht en binnen 9 maanden is het bedrijf zo groot geworden dat ze de druk bijna niet meer aan kan. Ze is getrouwd en heeft een kind (en dat kind is echt mega cute). Ze is de baas van 250 mensen en krijgt Ben aangewezen als haar nieuwe stagiaire. In het begin hebben de twee hoofdpersonages vrij weinig met elkaar. Jules moet niets van Ben weten: ze vindt dat ze niet met bejaarden om kan gaan. Daarnaast is ze veel te druk voor hem. Op den duur worden de twee steeds closer en worden ze de beste vrienden. Prachtig om te zien! Jules vertelt alles aan Ben en Ben wil Jules met alles helpen. Hun vriendschap is zo mooi en puur.

Doordat je Ben en Jules zo goed leert kennen, ga je echt om ze geven en begrijp je hen volledig. Het humorgehalte is heel hoog, ik heb meerdere keren keihard gelachen om de humoristische uitingen. The Intern is een heuse feelgoodfilm, ik kan hem dan ook zeker aanraden als je graag een feelgoodfilm kijkt!

Rating: 8/10

bol-button

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Bianca Schrijft januari 13, 2016 at 14:59

  Deze wil ik ook nog steeds zien. Even wachten tot hij op myprime staat. Leuk dat hij aan je verwachting voldaan heeft.

 • Reply hetboekenik januari 13, 2016 at 15:19

  Het lijkt mij een erg mooie film

 • Reply Esther januari 13, 2016 at 16:22

  Dit lijkt mij echt een hele leuke film! 🙂

 • Reply Suzanne januari 15, 2016 at 09:38

  Verrassend leuke film, weer eens wat anders en geen moment vervelend. Inderdaad een aanrader!

 • Reply Jessica januari 17, 2016 at 00:33

  Ik heb ook heel erg genoten van deze film, een heerlijke feelgood!

  p.s. er staat nog een foutje bij de cast ( Cast: Jandino Asporaat, Liliana de Vries, Teun Kuilboer.), volgens mij is dat van een andere film. 😉

 • Leave a Reply