Film: The Impossible - Adorable Books
Films

Film: The Impossible

Titel: The Impossible
Regie: Juan Antonio Bayona
Verschenen: 17 januari 2013
Duur: 114 minuten.
Cast: Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland
Genre: Drama

Op Tweede Kerstdag 2004 werd Thailand getroffen door een gigantische vloedgolf, wat resulteerde in de grootste nationale ramp van het land. Vader Henry en moeder Maria nemen hun drie zoons mee naar Thailand voor een zorgeloze kerstvakantie die echter een akelige wending zal nemen. Na het inslaan van de ramp raken Maria en oudste zoon Lucas gescheiden van Henry en de twee kleinere zoons.

Mijn mening: 

Ik had veel gehoord over deze film gehoord, dus ik was erg benieuwd geworden. Vanaf het moment dat je de eerste vloedgolf te zien krijgt, word je gelijk je stoel ingedrukt. Het eerste dat ik kon denken was: jeeeetje je zou daar maar zijn op dat moment. Wat erg. Je ziet de zoektocht van Maria met haar oudste zoon Lucas. Maria is ernstig gewond en heeft hulp nodig. Mensen met een zwakke maag zullen meerdere keren weg moeten kijken (ik spreek uit ervaring). Alles ziet er realistisch uit, al hoewel het water soms wel heel helder is…. Normaal kan ik me heel goed verplaatsen in films, maar bij deze film had ik daar toch wat moeite mee. Ik had verwacht dat er enige traantjes zouden vloeien, maar dat viel alles mee. Het greep me niet echt aan, terwijl het verhaal dramatisch genoeg is om dat wel te kunnen bereiken. Er mist iets aan de film, maar ik kan niet aangeven wat dan precies. Het was een heel aangrijpend verhaal met ‘mooie’ beelden van de omgeving.

Aan het begin van de film wordt benadrukt dat de film op een waargebeurd verhaal is gebaseerd. Dit is logisch als je naar de titel kijkt, de opeenvolgende gebeurtenissen zijn namelijk zo onwaarschijnlijk dat er een soort Sims-gebruiker de personages bestuurt.

Al met al een film die mijn verwachtingen niet heeft waargemaakt, maar wel een erg aangrijpende film.

 

Rating: 7,2/10

 

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Joanydvv februari 27, 2013 at 12:13

    Dat lijkt me een heel erg aangrijpende film.

  • Reply Isabella februari 27, 2013 at 12:31

    Ik vond de film echt zo mooi! Ook heel goed geacteerd.

  • Reply Boekboetiek februari 27, 2013 at 19:22

    Ik zou hem nog graag zien, maar bij dit soort films heb ik altijd problemen met bekende acteurs. Dat maakt het voor mij altijd veel moeilijker om erin mee te gaan.

  • Leave a Reply