Filmrecensies

Film: The Huntsman Winter’s War


The Huntsman, officieel een deel twee. Een film waar ontzettend veel reclame voor is gemaakt. Heb je ook al al die grote reclameborden gezien op de stations? Lees hier de recensie van The Huntsman.

Na de dood van haar zus schakelt de jonge ijskoningin Freya (Emily Blunt) haar soldaten in om de magische spiegel voor haar te bemachtigen. Ze ontdekt dat Ravenna tot leven kan worden gewekt met de duistere magie van de spiegel en samen blijken ze machtiger te zijn dan de meest sinistere krachten die het land ooit hebben bedreigd.

Om maar met de deur in huis te vallen, The Huntsman is erg goed apart te zien van Snow White, de film die al eerder is uitgekomen. Eigenlijk is dit deel een deel voor Snow White, maar ook een deel na die film. Erg apart dus, maar het is eigenlijk erg goed uitgepakt. The Huntsman is een spannende film die overigens ook iets weg heeft van Frozen. Een rare combinatie, dat klopt, maar nu je dit hebt gelezen zul je het direct merken als je de film kijkt. Storend is het niet, het is gewoon een grappig dingetje tussendoor.

The Huntsman is echt een film die je moet kijken als je dol bent op films die iets weg hebben van sprookjes. Hij is niet heel serieus en vooral vermakelijk om te kijken. Een beetje spanning komt tussendoor ook nog voorbij, maar eigenlijk lijkt het gewoon een beetje op de meeste young adult en fantasy films van deze tijd. Niks mis mee! Ik heb enorm genoten van deze film en zou hem ook zeker aanraden aan mensen die dol zijn op YA films. Mocht je toch liever een wat serieuzer verhaal zoeken met een iets volwassener tintje, moet je deze film wel overslaan.

Voor alleen de acteurs kan je deze film ook zeker bekijken. Iedere acteur speelt zijn rol ontzettend goed en er zit enorm veel humor in de film. Ik heb vaak gelachen en echt enorm genoten. Ik weet niet of ik hem nog een keer zou willen zien, maar een dikke voldoende krijgt de film zeker.

Titel: The Huntsman Winter’s War
Regie: Cedric Nicolas-Troyan
Verschenen: 7 april 2016
Duur: 114 minuten
Cast: Charlize Theron | Emily Blunt | Jessica Chastain | Chris Hemsworth
Genre: Actie, Avontuur, Drama

Rating: 7/10

Danique V (1993) woont in Haarlem en is werkzaam als content creator bij de Bibliotheek. Naast feelgood, fantasy en thrillers leest ze ook veel non-fictie rondom spiritualiteit.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.