Filmrecensies

Film: The Hunger Games: Mockingjay part II

Titel: The Hunger Games – Mockingjay part II
Regie: Frances Lawrence 
Verschenen: 20 november 2015
Duur: 123 minuten
Cast: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth
Genre: avontuur, sci-fi

In Mockingjay Part 2 gaan Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) en District 13 de ongeëvenaarde strijd tegen het Capitool aan.
Nadat Katniss al twee keer de Hongerspelen heeft overleefd en is uitgeroepen tot de spotgaai, was in Mockingjay Part 1 de uitbraak van de oorlog in de districten te zien. In november gaat de strijd verder.

Mening Yara:
Heel veel promo’s, mooie foto’s en de trailers van Mockingjay part II. We werden er massaal mee lekker gemaakt. Het einde van The Hungergames. Zou het zo goed zijn als werd beloofd? Zou het einde bevredigend zijn? Met veel vraagtekens ging ik de filmzaal binnen, met een gebroken hart kwam ik de zaal weer uit.
Mockingjay part II gaat uiteraard verder waar part I is geëindigd, dat kon hoe dan ook niet anders. Gelukkig maar: het zou wat zijn als er een hap was genomen uit het verhaal. De spanning bouwt langzaam maar zeker op en wanneer je denkt dat het zijn hoogtepunt heeft bereikt wordt het alleen maar spannender. Zo is er een scène waar mutilanten tevoorschijn komen. Alle mutilanten die je ooit hebt gezien, zijn niets bij deze. Ik was zo bang dat ik in m’n sjaal verborgen zat, veilig en weggedoken. Dit vond ik onwijs goed, de spanning was om te snijden en de film bevatte een hoog actiegehalte.
Natuurlijk komt de bekende liefdesdriehoek ook naar voren. Katniss en haar liefde voor Gale én Peeta. Wie zal ze kiezen? Aan wiens zijde sta jij? (ik ben altijd #teamGale geweest want ik vind Liam Hemsworth gewoon oh zo knap) Als je de boeken hebt gelezen weet je hoe de film zal ontknopen. Ik zal niet spoilen, want dat is zonde.
Het einde, de ontknoping van de voorgaande delen, was hoe dan ook spannend. Als je het boek hebt gelezen weet je wat je te wachten staat en kun je jezelf enkel afvragen: “Zal het ook zo spannend zijn als in de boeken?”, ik kan je vertellen… Yes, yes, YES! Ook als je de boeken niet hebt gelezen zal het einde heel spannend zijn. Toch had ik wel het idee dat mijn verlangen niet voldoende zijn gevoed en dat er wat ontbrak. Gebroken omdat de serie nu echt is afgelopen verliet ik de bioscoopzaal. Desondanks vond ik de film heel goed en kon ik hem niet loslaten. Je moet deze film écht zien, het is de mustsee van het jaar vind ik.

Rating: 9/10

Mening Danique V:
Man, wat had ik hier naar uitgekeken zeg! De film gaat meteen verder waar het vorige deel geëindigd was (logisch!). Hierdoor is het misschien wel even slim om part 1 weer te kijken van te voren. En dan over de film… Ik vond het na afloop erg moeilijk om voor mezelf te beslissen wat ik er nou van vond. Tegen vrienden vertelde ik dat ik de film in een woord ’tja’ zou noemen. Dit kan misschien heel negatief over komen, maar ik had bij een paar stukken in de film gewoon een ’tja gevoe’l.
Natuurlijk heb ik ook de boeken gelezen, dat is voor mij al weer heel wat jaartjes terug onderhand. Ik wist niet meer helemaal precies hoe het laatste deel in elkaar stak, maar bepaalde scènes wist ik nog heel goed. En juist die scènes vond ik tegen vallen. Ik wist dat het er aan zou komen en voor mij was dit een kleine teleurstelling (een enorme gelukkig niet). Misschien komt dit ook wel doordat ik met zo veel verwachtingen die scènes in was gegaan.
Natuurlijk viel niet alles tegen. De film heeft mij ook zeker geraakt én aan het huilen gekregen. Want man, oh man, wat kunnen zij soms dingen goed neerzetten zeg. De emotie spatte soms echt van het scherm af. Je kon het voelen en ik werd compleet meegezogen in zulke scènes. Ik huil niet snel bij films, maar sommige stukjes in deze films. Wauw!
De film was voor mij zeker geen tegenvaller. Ik vind hem ontzettend sterk in elkaar gezet, en volgens mij heeft de film het boek goed gevolgd. Daarnaast is dit typisch een film die echt bioscoopwaardig is. Ga hem niet thuis kijken, maar in een enorm grote zaal. De 3D stelde dan weer niet zo heel veel voor. Mocht je 3D fijn vinden om naar te kijken, is het een aanrader, maar anders is de normale versie waarschijnlijk gewoon heel goed te doen, je mist niks.
En hier is dan het einde gekomen, aan de Hunger Games films. Ze hebben het enorm goed neergezet, maar wat mij betreft mochten ze sommige scènes wel iets anders in elkaar zetten. Verder een top film, een film waar je zeker een traantje moet laten.

Rating: 7.5/10

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *