Filmrecensies, Films

Film: The Hunger Games – Mockingjay #1

Mockingjay Titel: The Hunger Games – Mockingjay #1
Regie: Frances Lawrence 
Verschenen: 19 november 2014
Duur: 123 minuten
Cast: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth
Genre: avontuur, sci-fi

Het onmogelijke is gebeurd: Katniss Everdeen heeft de Hongerspelen twee keer overleefd. Er is echter geen enkele reden tot blijdschap. District 12 is volledig verwoest en Peeta is in handen van President Snow.
De rebellenleiders hebben Katniss uit de spelen gered, omdat ze willen dat zij het gezicht wordt van de opstand. Want in de nasleep van de quarter Quell is een ding heel duidelijk geworden: het is oorlog.


Ik las in diverse kranten recensies van Mockingjay #1 en hoorde er niet veel goeds over. Shit. Ik probeerde om zoveel mogelijk zonder enige verwachtingen (of hoop) naar de bioscoop te gaan, maar het gevoel van de hoge verwachtingen die ik had, waren niet weg te werken. De eerste twee films waren fantastisch – hoe zou het überhaupt mogelijk kunnen zijn dat deze film tegen zou vallen?

Ik wil niet teveel inhoudelijk ingaan op de film, dat zou alles verpesten en alles spoilen. Wil je mijn eerlijke mening? Echt? Okee, komt ‘ie: Hij viel niet tegen. Helemaal niet zelfs. Het was de kers op de taart, de film die je nodig hebt voor je jaarlijkse portie van The Hunger Games. Om eerlijk te zijn snap ik al die filmcritici wel; zij zijn geen liefhebber van Young Adult boeken/films. Maar als fangirl van Young Adult, en van The Hunger Games kan ik niet meer dan vol lof over deze film praten. Ik heb hem aangeraden, ja.

Het was een spannende film. Ik kon op geen enkel moment mezelf bedwingen om rustig naar achter te leunen en daadwerkelijk alles over me heen te laten komen. Ik zat op het puntje van mijn stoel. Julianne Moore neemt de rol van President Alma Coin op zich, in een interview gaf zij toe dat zij dit ook voor haar dochters doet (die fangirl zijn, hoe leuk?), en die rol doet ze maar al te goed. Zij is voor mij de Alma Coin die ik in de boeken voor me zag. Perfect.

Mockingjay #1 is een film vol actie, spanning en humor

Ik kon me goed inleven in Katniss, die heel erg met zichzelf in de problemen zit. Nog een personage waar ik meer van ben gaan houden is Finnick Odair, hij draagt een hele rugzak vol problemen met zich mee en die laat hij in deze film zien.

Ik vond het erg leuk dat er behalve de actie, spanning en serieuze issues ook plaats was voor humor. Ik ben dol op humor en dat vond ook zeker plaats in deze film. Al met al levert het een perfect totaalpakketje op en het resultaat is dat ik niet langer meer kan wachten tot het allerlaatste deel. I want more!

Rating: 10/10

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Leonie november 21, 2014 at 16:15

  Oooh yes, wat ben ik blij met jullie review! Ik dacht eigenlijk: niet lezen, dadelijk valt-ie tegen en dan heb je geen zin meer om te gaan. Ik ga vanavond namelijk, maar heb alleen maar meer zin 🙂

 • Reply Jessica november 21, 2014 at 20:44

  Ik kan niet wachten tot zaterdag! Dan ga ik Mockingjay zien ^^. Zoveel zin in!

 • Reply Karlijn november 21, 2014 at 22:24

  Nu wil ik de film alleen nog maar meer zien! Het klinkt zo gaaf allemaal 🙂

 • Reply beautifulday4makeup november 22, 2014 at 00:04

  Ik kijk er al naar uit om deze film te zien. Morgenavond staat ze op het programma!

 • Reply Marlissa november 23, 2014 at 08:53

  Ik ga vanmiddag, ben zo benieuwd! Gelukkig viel het helemaal niet tegen:)

 • Reply Esther november 23, 2014 at 19:09

  Ik vond hem echt tegen vallen. Er gebeurde eigenlijk bar weinig.

 • Leave a Reply