Films

Film: The Hunger Games: Catching Fire

The Hunger Games: Catching Fire Titel: The Hunger Games: Catching Fire
Regie: Francis Lawrence
Verschenen: november 2013
Duur: 146 minuten
Cast: Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Josh Hutcherson
Genre: Avontuur, actie,

Na het winnen van de brute 74ste Hongerspelen zijn Katniss en Peeta alles behalve veilig. Er gaan geruchten over een opstand tegen het Capitool. Een opstand die zij hebben helpen ontstaan. President Snow accepteert als enig excuus voor hun gedrag de overweldigende liefde die ze voor elkaar voelen. Tijdens hun verplichte zegetocht langs alle districten zullen ze de wereld hiervan moeten overtuigen. Als dat niet lukt, zullen er vreselijke consequenties zijn. Het Capitool kondigt kort daarna de 75ste editie van de Hongerspelen aan. Deze heeft als ‘Quarter Quell’ speciale nieuwe regels. En die doen iedereen versteld staan.

Tedje
Nadat ik deel één van de film had gezien, las ik alle boeken in één ruk uit. Al weken, wat zeg ik, maanden keek ik ernaar uit om The Hunger Games: Catching Fire te gaan bewonderen. Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover. Samen met nog driehonderd man stond ik in de rij voor de bioscoopzaal. Twee uur en driekwartier later ging ik bedroefd weer weg. Waarom? Omdat ik het onwijs jammer vond dat de film was afgelopen. Ik heb 146 minuten ontzettend genoten. Wat was het formidabel, een ander woord heb ik er niet voor. Het boek is ontzettend goed verfilmd. Alles wat ik in de film zag, zag ik ook in mijn hoofd toen ik het boek aan het lezen was. Catching Fire was spannend, ontroerend, grappig maar vooral prachtig. Voor de mensen die The Hunger Games niet kennen: lees de boeken en ga vervolgens de twee films zien. Over een jaar komt The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 uit en ik tel de dagen nu al af… Ik kan niet wachten!

Danique V
Een jaar heb ik moeten wachten op deze film, ik keek er zó erg naar uit! En daar was het dan eindelijk. Woensdag ben ik erheen geweest. Van te voren al stress, want ik had verwacht dat het uitverkocht zou zijn. Dit was echter niet het geval! Overigens is die zaal ook wel erg groot, en vol zat het zeker wel. Ik had het boek echt super lang geleden gelezen en kon niet meer zo één, twee, drie zeggen wat er precies zou gebeuren. Toen de film begon kwam alles echter terug! Ik zal eerlijk zeggen… dit is één van de weinige keren dat ik zó erg heb genoten bij een bioscoopfilm. De film was prachtig uitgewerkt en echt heel speciaal. Ik vond het boek heel goed na gefilmd en zag alles terug van het boek. En ook…. ik heb zitten janken! Zoooooo.. De gevoelige stukjes uit het boek zijn zó erg goed uitgewerkt. Je voelt de emotie van het verhaal heel erg goed.
De spanning zit ook zeker in het verhaal. Ja, ik zal eerlijk zijn.. Deze film is echt mijn hoogtepunt van de afgelopen jaren én ik vond hem zeker beter dan The Hungergames.
Zeker een aanrader voor de fans van de boeken, maar eigenlijk ook voor degene die de boeken niet hebben gelezen. De eerste film hebben gezien is overigens wel erg van belang! En volgens mij, is dit de eerste keer dat wij een film een 10 geven 😉

Yara: “Door The Hunger Games: Catching Fire kan ik niet wachten op deel 3”

Yara
Samen met mijn vriend bezocht ik de Hongerspelen. Ik had natuurlijk de boeken gelezen en wist daarom precies wat er ging gebeuren. Dit was wel lastig omdat een film vaak anders verfilmd wordt. Gelukkig bleek dit niet het geval… deze film vond ik geweldig. Ik lieg niet als ik jullie vertel dat ik meerdere keren gehuild heb tijdens de film. Ik vond het heel goed verfilmd en ook zeker een 10 waard. Het einde vond ik wel heel slecht: ik vond het een té open einde. Mensen die de boeken niet hadden gelezen en dus niet wisten dat er een deel 3 (en 4!) komt hadden hierbij een gemengd gevoel. Ik kan niet wachten tot deel 3. Mocht je de film willen kopen op DVD, dan kun je hem hier kopen.

Rating: 10/10

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Anneke november 24, 2013 at 11:25

  Deze film wil ik zeker nog zien!

 • Reply Emmy november 24, 2013 at 20:37

  Ik vond hem ook echt geweldig!

 • Reply Sanne november 24, 2013 at 21:46

  Ik heb zo enorm genoten van deze film. Ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten, genoten van het acteerwerk, werd bank van aapjes etc. etc.
  Toen de film was afgelopen keek ik eerst nog een tijdje beduusd voor me uit: het is afgelopen?!

 • Reply Lotte november 26, 2013 at 10:31

  Ik heb alleen boek 1 gelezen en ben daarna gestopt.. Joost mag weten waarom?! Ik ben heel benieuwd naar de film!

 • Leave a Reply