Fantasy,  Films

Film: The Hobbit: The Desolation of Smaug

The Hobbit: The Desolation of Smaug Titel: The Hobbit: The Desolation of Smaug
Regie: Peter Jackson
Verschenen: 11 december 2013
Duur: 161 minuten
Cast: Ian McKellen, Martin Freeman, Orlando Bloom en Evangeline Lilly
Genre: Avontuur, fantasy

De dwergen, Bilbo en Gandalf zijn succesvol ontsnapt uit de Misty Mountains, en Bilbo heeft de Ring te pakken gekregen. Samen reizen ze nu verder om het dwergenkoninkrijk Erebor terug te winnen op de draak Smaug, samen met de berg goud die daar ligt.

Mening over The Hobbit: The Desolation of Smaug

Eindelijk was het zo ver! Deel 2 van de Hobbit. Al sinds ik deel 1 zag was ik ontzettend benieuwd naar het vervolg. Ik ben dol op de verfilmingen van de boeken van J.R.R. Tolkien. Bilbo reist samen met de dwergen en Gandalf verder richting het dwergenkoninkrijk. Maar die tocht verloopt niet soepel. Eerst moeten ze door het duistere woud zien te komen, waar ze beslist niet van het pad mogen afwijken. Gandalf laat het reisgenootschap achter omdat hij zelf moet strijden tegen het kwaad. In het bos wijken de dwergen en Bilbo natuurlijk wel van het pad af, wat een hilarische scène oplevert. De dwergen en Bilbo worden namelijk een soort van ‘stoned’. Herinneren jullie de huge spin nog uit LOTR? Nou, die komt in deze film ook terug met heel wat familieleden. In het bos worden ze gevangen genomen door de elfen (hallo Mr. Legolas), en moeten ze zichzelf zien te bevrijden. Hun tocht gaat verder zodra dit gelukt is, maar al snel worden ze tegengehouden door vervelende Orks. Ze weten wederom te ontsnappen en gaan door naar het vissersdorp. De volgende stop voordat ze Erebor bereiken. En dan begint het pas echt, want Smaug, de draak moet verslagen worden…

Oooo, ik vond deze film zoveel leuker dan deel 1. Ik vond dat er veel meer gebeurde in deze film. Er zijn heel veel verschillende scènes waardoor het lekker afwisselend is. Ik vind de humor die in deze films gebruikt wordt zo heerlijk. Ik kan me echt kapot lachen om de ‘verborgen’ grapjes. Ik heb weer drie uur zitten genieten in de bioscoop. Wat een fijne film! Alleen het einde! Wat een cliffhanger. Ik moet nu denk ik maar gewoon het boek gaan lezen. Echt een dikke aanrader als je ook van LOTR en het eerste deel van De Hobbit hebt genoten.

Rating: 8/10

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.