Films

Film: The Help

The HelpTitel: The help
Regie: Tate Taylor
Verschenen: December 2011
Duur: 146 minuten
Cast: Viola Davis, Emma Stone, Bryce Dallas Howard, Octavia Spencer, Jessica Chastain, Sissy Spacek, Mike Vogel, Allison Janney, Chris Lowell
Genre: Drama

The Help volgt het leven van zwarte huishoudsters in het Mississippi van de jaren ’60. De eigenzinnige schrijfster Skeeter wil hun persoonlijke verhalen over hun leven bundelen in een boek. De huishoudsters, onder aanvoering van Aibileen en Minny, zijn eerst terughoudend maar algauw komen de verhalen los..

Mening over The Help

Wat een prachtige film was The Help. Ik kan het echt niet anders verwoorden. Ik had het boek niet gelezen en had er in eerste instantie weinig interesse voor. Een vriendin van me wilde de film heel graag zien in de bioscoop, dus ben ik uiteindelijk meegesleept. Ik ben zo blij dat zij me heeft meegenomen naar de film. Je wordt meteen het verhaal ingetrokken. Ik heb zitten lachen en zitten huilen, en ik huil niet vaak bij films.

De film is echt prachtig gemaakt, vol met gevoel en emoties die je keihard raken. Ik raad deze film aan bij iedereen. De film is niet alleen leuk om te zien maar ook erg leerzaam, het geeft een boodschap uit het verleden mee. Situaties die je je niet kunt voorstellen dat ze ooit hebben plaatsgevonden, gebeurtenissen waarvan je niet wist dat het zou hebben plaatsgevonden. Dit is het type film dat ik regelmatig kijk en ik vermoed zomaar dat ik deze film nog wel vaker zal kijken. De hoofdrollen zijn ontzettend goed ingevuld en het zijn bizarre situaties die aan bod komen in de film.

The Help is een echte aanrader, als je het mij vraagt! Heel stiekem ben ik nu extra benieuwd naar het boek, want ik vraag me af of alle elementen ook in de film terugkomen.

Rating: 8.5/10

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Anneke juni 24, 2012 at 10:27

    Ik heb de film in de bioscoop gezien en ik vond het ook een prachtige film. Ten eerste gaat het over een onderwerp waar we van mij meer aandacht aan mogen besteden en ten tweede was het ook erg goed geacteerd. Ik ben ook fan van Emma Stone dus dat hielp ook al mee.

  • Reply Tedje juni 24, 2012 at 11:01

    Deze staat op mijn to watch lijstje!

  • Reply ladyNina juni 24, 2012 at 13:59

    Ik vond het ook een prachtige films! Ik ben meestal van de romantische komedies, maar deze moet ik zeker nog een keer kijken ­čÖé Goede recensie!

  • Leave a Reply