Films

Film: The Heat

Titel: The Heat
Regie: Paul Feig
Verschenen: augustus 2013
Duur: 117 minuten
Cast: Sandra Bullock, Melissa McCarthy
Genre: Actie, comedy, crime

Sandra Bullock speelt de keurige FBI-agent Sarah Ashburn (Sandra Bullock) is de keurige FBI-agent en gaat altijd methodisch te werk. Ze heeft een uitstekende reputatie, maar is ook erg arrogant en niet erg geliefd bij haar collega’s. Shannon Mullins (Melissa McCarthy) is een politieagent uit Boston. Grote bek, kort lontje. Dat belooft wat, als deze totaal verschillende wetshandhavers samen de strijd aangaan tegen een drugsbaron.

Mening Tedje:
Regisseur Paul Feig scoorde in 2011 hoge ogen met de hilarische komedie Bridesmaids. Ik was daarom ontzettend benieuwd naar zijn nieuwe film: The Heat. Sandra Bullock kroop in haar vertrouwelijke rol als FBI-agent en Melissa McCarthy (uit Bridesmaids) speelt de prettig gestoorde wijkagent. In eerste instantie weigeren ze samen te werken, maar ze zullen toch moeten, anders krijgt Ashburn geen opslag. De chemie tussen de twee is fantastisch. Het lijkt alsof ze al jaren samenwerken en de hilariteit spat van het beeldscherm af. Het opmerkingsvermogen van Mullins is prachtig en zorgt voor gegarandeerd lachen. Het verhaal laat soms wat steken vallen, maar de onwijs grappige scènes in de film maakt dat helemaal goed.

Mening Danique:
Toen ik zag dat deze film uit zou komen, wilde ik hem direct zien. Ik ben dol op comedy’s en de films waar Sandra Bullock in speelt, vind ik altijd wel leuk. Het idee van The Heat hebben we eigenlijk al vaker in films gezien. Twee totaal verschillende mensen, moeten met elkaar gaan samenwerken. In deze film levert het vaak hilarische momenten op. Ik heb dan ook vaak in de bioscoop kei hard zitten lachen. Er zitten soms van die lompe opmerkingen in, maar dat vind ik juist grappig. Hij deed me een beetje denken aan de vrouwelijke vorm van 21 Jump Street. Ook al is het verhaal anders, ik vind beide films echt super grappig. Dit is zeker een heerlijke film om even te ontspannen.

Rating: 7,5/10

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Annabel september 6, 2013 at 09:59

  Deze heb ik ook gezien in de bios! Vond hem echt ontzettend grappig en ook echt af en toe hard zitten lachen 😛

  • Reply Tedje september 6, 2013 at 12:28

   Hij was leuk hè? 🙂

 • Reply Lieke september 6, 2013 at 11:30

  Dit lijkt me echt een hele leuke film 😀
  Ik ga eigenlijk nooit voor komedies naar de bioscoop, dus ik wacht wel totdat hij uit is op dvd of iets dergelijks 😛

 • Reply Joanydvv september 6, 2013 at 13:33

  Deze wil ik ook nog heel graag zien. Ik houd sowieso van film van zowel Sandra Bullock als Melissa McCarthy. Deze film lijkt me echt hysterisch. 😛

 • Reply Anneke september 6, 2013 at 19:21

  Misschien als ‘ie uit is op dvd… Voor de bios vind ik ‘m denk ik niet leuk genoeg.

 • Leave a Reply