Films

Film: The Great Gatsby

The Great Gatsby Titel: The Great Gatsby
Regie: Baz Luhrmann
Verschenen: 16 mei 2013
Duur: 142 minuten
Cast: Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Isla Fisher
Genre: Drama, romantiek

Het is een tijd van losse moraal, betoverende jazz, illegaliteit en aandelen die tot in de hemel groeien. Op jacht naar zijn Amerikaanse Droom belandt Nick in de wereld van de mysterieuze miljonair en partyliefhebber Jay Gatsby. Ook ontmoet Nick zijn nicht, Daisy en haar adellijke echtgenoot en rokkenjager Tom Buchanan.

Nick raakt verzeild in de fascinerende wereld van de superrijken, vol illusies, liefde en bedrog. Hij ziet het allemaal gebeuren en schrijft een verhaal over onmogelijke liefdes, dromen en tragedies en houdt zo de moderne maatschappij een spiegel voor.

Mening:
Bij het zien van de posters in de bioscopen was ik razend enthousiast. Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Isla Fisher en ohja… De muziek werd geregeld door o.a. Jay-Z… Ik zeg: een knaller van een film! Ik keek er gigantisch naar uit en toen ik in de bioscoop zat is dat volledig waargemaakt. De film was zo gaaf!

The Great Gatsby heeft me helemaal meegesleurd in het verhaal

Ik vond het verhaal wel bizar. Ik begreep niet wat het doel van de film, het verhaal, was. Normaal als je een film kijkt kom je daar vanzelf achter, maar bij deze film werd je continu vermaakt zonder het doel te weten. Ongeveer op de helft van de film kom je er achter wat het doel is en zie je wie Jay Gatsby precies is. Dit is niet een film die je kunt zien zonder na te denken. Je moet de hele tijd nadenken. En ook al wil je niet nadenken; je wordt erin meegesleurd. Je wilt weten wat het einde is, wat de clue is. Ik vond het een enorm leuke film en kan hem dan ook zeker aanraden om hem te bekijken. Wil je de film op DVD? Je kunt hem hier bestellen.

 

Rating: 9/10

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply Anneke mei 27, 2013 at 10:03

  Deze film wil ik zó graag zien!

  • Reply Yara mei 28, 2013 at 11:12

   Ja, doen 🙂

 • Reply Mieke Schepens mei 27, 2013 at 12:00

  Deze wil ik nog gaan kijken. !

 • Reply Joanydvv mei 27, 2013 at 12:42

  Ik wil hier ook nog heel graag naar toe. Ik vermoed dat ik de film leuker ga vinden dan het boek.

  • Reply Yara mei 28, 2013 at 11:12

   Heb je het boek al gelezen? Ik heb hem niet gelezen van te voren, maar vond de film wel erg goed. Goed gemaakt. 🙂

 • Reply Sanne mei 27, 2013 at 13:19

  Deze wil ik graag nog zien! Maar eerst nog even het boek lezen..

 • Reply San22 mei 27, 2013 at 16:38

  Ik ben hier ook heel benieuwd naar! En na jouw recensie helemaal 😉

 • Reply supernaturalreader mei 27, 2013 at 18:10

  ik heb deze trailer gezien, het leek me een hele leuke film!
  ik ben erg benieuwd naar hoe het boek is, is deze in het nederlands vertaald toevallig?

  • Reply Yara mei 28, 2013 at 11:11

   Ik heb het even voor je opgezocht, maar er is inderdaad een Nederlandstalig boek! Het heet “De Rijke Jongen”!

   • Reply supernaturalreader mei 28, 2013 at 18:41

    dankjewel!

 • Reply Lotte november 27, 2013 at 01:53

  Met mijn voorliefde voor de jaren 20 moet ik deze film toch maar eens bekijken!

 • Leave a Reply