Films

Film: The grand Budapest hotel

The grand Budapest hotel
Titel: The grand Budapest hotel
Regie: Wes Anderson
Verschenen: 13 maart 2014
Duur: 100 minuten
Cast: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Jude Law, Tony Revolori
Genre: Comedy

‘The Grand Budapest Hotel’ vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager (Ralph Fiennes) van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker (Tony Revolori) die een vertrouweling van hem wordt. Het verhaal draait om de diefstal van een onbetaalbaar schilderij uit de Renaissance, de strijd om een enorm familiefortuin en de omwentelingen die Europa transformeren in de eerste helft van de 20e eeuw.

Mening over The grand Budapest hotel

Rond deze tijd raakt een hotelgast (Jude Law) aan de praat met de eigenaar van het Budapest hotel. Met de vraag wáárom hij nou eigenlijk het hotel bezit, nodigt hij hem uit voor een diner. Bij dat diner vertelt hij zijn eigen verhaal, hoe hij aan dit hotel kwam. Vanaf dat moment begint de film eigenlijk pas echt.

The grand Budapest hotel is wel echt een film waar je van moet houden, de manier van acteren en monteren is totaal anders dan een gewone speelfilm. Eigenlijk is dit ook meer een soort film, voor in een filmhuis. Niet perfect voor de bioscoop dus.
Alles is zo apart in elkaar gezet, waardoor je soms even moet wennen aan de film. Toch weet het verhaal je mee te trekken en blijf je geboeid tot het einde van de film. Kleine details, zoals minigrapjes tussendoor of té simpele beelden maken de film origineel en geweldig! De manier van inzoomen en gewoon het simpele acteren vind ik zo leuk en het past echt perfect bij deze film. Vooral de muziekjes die er telkens onder worden gezet maakt het verhaal helemaal af.
Eigenlijk, slaat het hele verhaal nergens op. Het is gewoon zo makkelijk en zo simpel, maar het brengt een prachtige gedachte met zich mee op het einde. Ralph Fiennes speelt de rol ge-wel-dig. Ik wist niet dat hij zulke rollen in zich had.

De film is perfect voor een avondje (alleen) thuis zijn, waarbij je niet te veel hoeft na te denken. Soms heb ik echt hard zitten lachen, omdat de acties zo onverwachts, dom en grappig waren.
Toch moet deze film je wel heel erg liggen, ik vond hem geweldig maar kan goed begrijpen als sommigen hem tien keer niks zullen vinden. Sowieso de moeite waard dus om even uit te proberen!

 

Rating: 7.5/10

Danique V (1993) woont in Haarlem en is werkzaam als content creator bij de Bibliotheek. Naast feelgood, fantasy en thrillers leest ze ook veel non-fictie rondom spiritualiteit.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.