Filmrecensies

Film: The girl on the train

The girl on the train
The Girl On The Train, een verfilming naar het boek Het Meisje in de Trein. Een fantastische bestseller en het was te verwachten dat er een film zou komen. Maar is de film ook net zo goed als het boek?

In The Girl On The Train, gebaseerd op de wereldwijde succesvolle debuutthriller van Paula Hawkins, zien we de gescheiden Rachel Watson (Emily Blunt).
Tijdens haar reis ziet ze elke dag een in haar ogen perfect stel; Megan en Scott Hipwell (Haley Bennett, Luke Evans). Dit krijgt snel een keerzijde, Rachel ontdekt iets gruwelijks en de nachtmerrie waar ze in verzeilt raakt blijkt de waarheid, Rachel wordt onverklaarbaar gewond wakker en Megan is vermist. Terwijl Rachel verstrikt raakt in de vermissingszaak, gaat ze zelf op onderzoek uit…

Zonder het boek te hebben gelezen stapte ik de film binnen, ik wist dus echt niet wat mij te wachten stond. De film begint apart, je maakt even snel kennis met alle personages die aan bod zullen komen. Al direct kreeg ik het gevoel dat het op het boek zou lijken. De opzet was precies zoals je in een thriller zou verwachten. Wat mij direct opviel was hoe Emily Blunt acteerde. Ik vond haar enigszins eng en ontzettend creepy overkomen, juist de bedoeling van de film natuurlijk. De manier hoe zij bewoog, hoe ze praat, eigenlijk alles wat ze deed vond ik zo ontzettend knap. Door haar zat ik direct in de film en vloog deze eigenlijk voorbij.
Ik ben niet zo goed in films kijken, ik ben snel afgeleid en vaak vind ik films net iets te lang duren. Bij deze film was het anders, voor mijn gevoel zat ik pas net in de zaal en was hij zo weer voorbij. Je leeft echt mee met Emily en beetje bij beetje begin je alles te begrijpen in de film.

‘Door haar zat ik direct in de film’

Nadeel van deze film is dat hij denk ik niet is weggelegd voor iedereen. De een zal hem geweldig vinden, de ander zal hem veel te traag vinden. De spanningsboog is heel erg gelijk in de film en pas tegen het einde gebeurd er daadwerkelijk echt iets. Dat kan een puntje zijn voor sommigen.
Mocht je fan zijn van thrillers, waarbij je beetje bij beetje meer ontdekt, is de film echt een enorme aanrader. De hele film zit precies in elkaar hoe de meeste boeken thrillers in elkaar zitten. Voor mij was de film een echte bioscoopfilm, ik zou hem zeker aanraden aan een hoop mensen. Of de film erg op het boek lijkt, weet ik dus niet. Maar ook voor mensen die het boek niet hebben gelezen is de film dus een must om zeker te hebben gezien.

The girl on the train

Titel: The girl on the train
Regie: Tate Taylor
Verschenen: 6 oktober 2016
Duur: 112 minuten
Cast: Emily Blunt, Haley Bennett, Rebecca Ferguson
Genre: Mystery, thriller

Rating: 7/10

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *