Filmrecensies,  Films

Film: The Divergent Series: Allegiant

the-divergent-allegiant
Nadat ik Divergent had gezien, was ik laaiend enthousiast. Al helemaal nadat ik de boeken in een zucht uit heb gelezen. WAUW! Nu zijn we een paar jaar verder en is hier The Divergent Series: Allegiant. De derde film. Het lijkt alsof de tijd voorbij is gevlogen! Ik zag afgelopen woensdag Allegiant en vertel je vandaag in deze recensie wat ik van de film vond.

In het derde deel van The Divergent Series: Allegiant maken Tris en Four kennis met een hele nieuwe wereld die veel meer risico met zich meebrengt dan ooit tevoren. Tris en Four proberen te ontsnappen aan de muur die hun scheidt van Chicago. Dit is de eerste keer dat ze buiten de muur komen en ze laten de enige stad achter die ze ooit hebben gekend.

Laat ik voorop stellen dat een recensie schrijven zonder spoilers erg lastig is, zeker voor mensen die de films hiervoor nog niet hebben gezien. Ik zal deze filmrecensie wel zo min mogelijk voorzien van spoilers, dus mocht je hem nog willen bekijken: ga je gang en lees deze recensie. Je leest alleen de dingen die voorkomen in de trailer. Check hier het artikel voor de recensie van Divergent en hier kun je de recensie lezen van The Divergent Series: Insurgent.

Een tijd geleden leerde ik om films niet meer te vergelijken met boeken, omdat dat het bekijken van een film enorm kan verpesten. Zo zag ik een tijd geleden Beautiful Creatures, nadat ik het boek had gelezen. Die film was zo slecht omdat ik continu bezig was met vergelijken met het boek. Daarom heb ik zo min mogelijk vergeleken tijdens Allegiant. Ik kan je vertellen dat Allegiant in geen enkel opzicht lijkt op Samensmelting, het derde deel boekenreeks van Divergent. Ik kon me totaal niet vinden in de wereld die ik voor ogen had, maar probeerde dit zo veel mogelijk uit mijn systeem te wissen.

In Allegiant ben ik een beetje extra verliefd geworden op Tobias Eaton (gespeeld door Theo James), hij is mijn fictieve boyfriend, haha. En wat is Tris toch een badass girl! In deze film kom je er alleen maar meer achter hoe sterk zij zijn, zeker samen. Je merkt ook dat ze heel erg moeite heeft om zichzelf te vinden: ze laat zich heel erg meeslepen door anderen. Tris gaat op zoek naar de wereld die achter de muur bevindt, maar komt er achter dat deze wereld niet veel beter is dan haar leven in de stad Chicago. Deze wereld is niet alleen mega futuristisch, ook worden ze al 200 jaar in de gaten gehouden als ratten in laboratoria. Deze mensen willen Chicago vernietigen. Tis en Four gaan dit, uiteraard, proberen te stoppen.

In Allegiant ben ik een beetje extra verliefd geworden op Tobias Eaton

The Divergent Series: Allegiant is een onwijs spannende film, die ik je van harte kan aanraden als je gek bent op YA-verfilmingen. Ook als je houdt van sci-fi films dan zit je met deze film goed. Het verhaal vond ik erg goed in elkaar zitten, en ookal weet ik hoe deze filmreeks zal eindigen, toch zat ik continu op het puntje van mijn bioscoopstoel. Je moet eigenlijk proberen om het boek zo min mogelijk te vergelijken met deze film, want als je dat niet doet, dan zul je enorm genieten van de film. Net zoals ik heb gedaan!

The Divergent Series: AllegiantTitel: The Divergent Series: Allegiant
Regie: Robert Schwentke
Verschenen: 9 maart 2016
Duur: 121 minuten
Cast: Shailene Woodley, Theo James, Zoë Kravitz
Genre: Actie, sci-fi, avontuur

Rating: 8,5/10

bol-button

10 Comments

 • Bettie

  Ik twijfel nog een beetje of ik deze wilt gaan zien. De eerste boek en de eerste film vond ik echt geweldig, maar toen ik bij het tweede deel aankwam, vond ik het opeens een stuk minder leuk. De film vond ik zo erg, dat ik bijna in slaap viel. (wel uitgekeken uiteindelijk) Ene kant ben ik erg benieuwd hoe dit afloopt, maar ik hoop niet dat ik deze ook zo saai vind.

 • Valerie

  Ik ben zo benieuwd naar deze film, maar tegelijkertijd ben ik er ook echt bang voor. Insurgent vond ik namelijk echt een teleurstelling… Ik betrap mezelf er ook op dat ik film ook heel de tijd vergelijk met het boek.

 • Naomi

  Ben benieuwd naar de film! Had al verwacht dat het totaal niet te vergelijken is met het boek, want bij insurgent hadden ze er al best een ander verhaal van gemaakt. Ik misschien dit weekend al naar deze film!

  x

 • Rosa

  Ik vind die trailer al niks, ik vraag me af of ik dan wel de film leuk zou vinden. Die wereld ziet er zo veel anders uit dan de afgelopen 2 films. En ook stom dat het toch in 2 delen word gedaan.

 • Annabel

  Ik vond film 1 en boek 1 fantastisch. Daarna wist de wereld me niet in zijn greep te houden… Jammer, want de Divergent-serie is de favoriet van zovelen! Ik las boek 2 lang geleden, maar er bleef niet veel hangen. Film 2 vond ik erg tegen vallen (terwijl ik niet eens meer wist waarmee ik het moest vergelijken!). Ik zal deel 3 (en dus 4) ook niet in de bioscoop bekijken. Misschien thuis, zodra hij verkrijgbaar is. Maar helaas is deze serie niet zo voor mij… Fijn dat jij er wel van hebt kunnen hebben genieten! Dat is voor jou het belangrijkste 🙂
  Liefs XXX

 • P.

  Om eerlijk te zijn vond ik de film een beetje tegenvallen.. Ik vond het vrij oppervlakkig en had er ergens gewoon meer van verwacht. Deel 1 vind ik nog steeds het leukste deel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.