Films

Film: The Dark Knight Rises

Dark Knight Titel: The Dark Knight Rises
Regie: Christopher Nolan
Verschenen: 20 juli 2012
Duur: 165 minuten
Cast: Christian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway
Genre: Actie, misdaad, drama

Het is acht jaar geleden dat Batman in de nacht verdween en op slag veranderde van held in voortvluchtige. Door de schuld op zich te nemen van de dood van officier van justitie Harvey Dent, offerde The Dark Knight alles op voor wat hij en commissaris Gordon zagen als een goede zaak. Een lange tijd werkte deze leugen, alle criminele activiteiten in Gotham City werden de kop ingedrukt door de anti-misdaad wet, de Dent Act.
Maar alles verandert door de komst van een slinkse inbreker met een mysterieus motief. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane, een gemaskerde terrorist wiens medogenloze plannen voor Gotham Bruce uit zijn zelf opgelegde ballingschap drijven. Maar zelfs wanneer Bruce zich weer in cape en masker hult, kan het zo zijn dat hij geen partij is voor Bane.


Ondanks het feit dat ik nog nooit een enkele film van Batman heb gezien besloot ik samen met 2 vrienden naar de nieuwste en laatste Batman te gaan: “The Dark Knight Rises”. De trailer zag er indrukwekkend uit, zo’n film waar je aandacht geheel naartoe wordt getrokken. En dat klopte. Ik kreeg het gevoel dat je er in zit, alsof jij één van de hoofdrolspelers was. Echt een pluspunt.

The Dark Knight Rises is een typische film die niet verveelt

Back to the story. Zoals ik al zei: Ik wist níks van Batman af. Een béétje een ramp. Gelukkig werd er in het verhaal veel herhaald en uitgelegd, er werd duidelijk gezegd wat er in de voorgaande films gebeurd was zodat je voorbereid was. Batman heeft het ontiegelijk zwaar in het verhaal. Hij is in het begin helemaal niks. Een zielige man, met een stok. En je ziet hem risen. Weer helemaal opbouwen. Al het actie dat in deze film plaatsvond, vond ik geweldig. Ik genoot van elke minuut! Een typische film die je niet verveelt.

 

Rating: 8/10

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.