Films

Film: The Croods

The Croods
Titel: The Croods
Regie: Kirk De Micco
Verschenen: 27 maart 2013
Duur: 98 minuten
Cast: Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone
Genre: Animation, Comedy, Kinderen

Een hevige aardbeving zorgt ervoor dat holbewoner Grug en zijn familie hun vertrouwde omgeving moeten achterlaten. Tijdens hun gevaarlijke zoektocht naar een nieuwe thuis ontmoeten ze een zwerver wiens moderne ideeën over de toekomst in schril contrast staan met de traditionele waarden van Grug. De hele situatie wordt niet eenvoudiger wanneer zijn oudste dochter ook nog eens valt voor de charmes van de vreemdeling.

Mening over The Croods

Eep en haar familie zijn holbewoners, hoge voorhoofden en maken érg rare bewegingen. Daarnaast zijn ze nog niet zo.. slim en snugger. De wereld waarin zij wonen staat op instorten. Doordat Eep Guy ontmoet tijdens een nachttripje komen ze daar uiteindelijk achter. En als hun grot verwoest wordt, is dat het begin van een groot avontuur.
Bij het horen The Croods over het leven van holbewoners ging was mijn aandacht direct getrokken. Ik ben dol op geschiedenis en was dan ook erg benieuwd hoe ze dat in een animatiefilm gingen verwerken. En ik moet zeggen, het is echt ongelooflijk grappig gedaan. De plaatjes die erbij zitten en de manier waarop ze de grapjes hebben verwerkt is werkelijk hilarisch. Ze hebben de werkelijkheid van vroeger perfect in elkaar gezet voor kinderen. De dieren zijn omgetoverd tot prachtige fantasie wezens, met de gekste kleuren.
En nogmaals, de humor. Wauw, ik heb me constant echt dood zitten lachen. Het is zo grappig in elkaar gezet en de grapjes zijn precies op de beste momenten. Daarnaast is het gewoon een film die perfect is voor jong en oud. Een perfecte film om met de hele familie te kijken, of gewoon gezellig met een stel vrienden!

The Croods is werkelijk een film die ik keer op keer weer kan kijken, zonder dat het gaat vervelen. Gewoon lekker de hele film meepraten en alle grappige quotes uit je hoofd kennen.
Het is zeker weten een aanrader, voor iedereen. Heb je een slechte dag? Kijk deze film. Ben je niet zo blij? Kijk deze film. Ben je blij? Kijk deze film! En ga zo maar door. Het is echt een film voor ieder moment van de dag en zeker weten het kijken waard.

 

Rating: 8/10

Danique V (1993) woont in Haarlem en is werkzaam als content creator bij de Bibliotheek. Naast feelgood, fantasy en thrillers leest ze ook veel non-fictie rondom spiritualiteit.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.