Filmrecensies,  Films

Film: The Choice (+ Win 2×2 kaartjes!)

the choice nicholas sparks
De boeken van Nicholas Sparks zijn razend populair en de verfilmingen van deze boeken zijn bijna niet aan te slepen. The Notebook, Dear John, The Last Song.. Allemaal films die wij heel graag zien! Toen onlangs The Choice in de bioscoop verscheen, konden Tedje en ik niet wachten tot we de film konden zien. Vandaag vertellen we in deze duorecensie wat we van de film vinden! En vergeet niet naar beneden te scrollen voor de winactie!

In het romantisch drama The Choice verandert het leven van Travis (Benjamin Walker) drastisch wanneer hij zijn nieuwe buurvrouw Gabby (Teresa Palmer) ontmoet.
Wanneer Travis (Walker) zijn nieuwe buurvrouw Gabby (Palmer) ontmoet, springt er direct een vonk tussen de twee over. In eerste instantie lijkt het onschuldig, zeker omdat Gabby een lange relatie heeft met Ryan (Welling). Naarmate de tijd verstrekt worden Gabby en Travis echter steeds hechter en komt Gabby voor een dilemma te staan: kiest ze voor Ryan of voor Travis? Wanhopig besluit ze het huis te ontvluchten.
Een beslissing die haar leven en dat van Travis voorgoed zal veranderen. Weet hun liefde uiteindelijk te overwinnen?

Mening Yara:
Het gebeurt bijna nooit dat een Nicholas Sparks boekverfilming tegenvalt. Ik kan je verzekeren dat The Choice óók niet tegenvalt. Deze film bevat alle ingrediënten die een goede Nicholas Sparks film nodig heeft: de film speelt zich af in het zuiden van de USA, een aantrekkelijke man en vrouw en een onmogelijke liefde. Een tijd geleden zag ik The Longest Ride, een film die minder indruk op me heeft gemaakt. The Choice heeft gelukkig een hoop goedgemaakt!

Het verhaal draait om dierenarts Travis en zijn nieuwe buurvrouw Gabby. Uiteraard springt er een flinke vonk over als de twee elkaar ontmoeten. Issue: Gabby heeft een relatie met haar collega Ryan. Ze wordt steeds meer verliefd op Travis en de liefde tussen hen is echt prachtig. Op den duur vergeet je even dat ze een relatie heeft met Ryan, waardoor je onwijs teleurgesteld bent wanneer Gabby moet kiezen tussen Ryan en Travis. Kiest ze voor de veilige relatie waar ze al jarenlang in zit, of kiest ze voor de ware liefde? De keuze die ze maakt is niet gemakkelijk. Op het einde heb ik dan ook heel hard gehuild om de beslissing die ze maakt: want die heeft flinke consequenties voor zowel haar als Travis. Een heel mooi, hartverwarmend (en tegelijkertijd hartverscheurend) verhaal waar je van kunt genieten, zeker rondom Valentijnsdag!

Mening Tedje:
Ik hou van Nicholas Sparks films. There. I said it. Ik had me dan ook heel erg verheugd op The Choice. Het verhaal is redelijk voorspelbaar, maar houden we daar niet allemaal van? Ik vind het in ieder geval heerlijk. De hoofdrolspelers Benjamin Walker en Teresa Palmer kende ik nog niet echt en dat vond ik erg leuk aan de film. Vaak zitten er toch wel bekende koppen in dit soort films. Extra leuk om eens een film te kijken met onbekendere acteurs! We zien weer een idyllisch landschap, knappe mensen en een prachtige summerlove. Deze film is geen klassieker zoals The Notebook, maar het is zeker een vermakelijke film om te kijken. Ik ben er niet helemaal kapot van, maar voor een avondje gezelligheid met een vriendin zit deze film wel goed.

Er is bijna geen Nicholas Sparks film waar ik het niet heb kunnen drooghouden, en net als Yara heb ik ook een traan moeten laten bij deze film. De filmmakers van Sparks films weten je altijd tot diep in je hart te raken en te ontroeren. Dat vind ik zo knap!

Win 2×2 kaartjes van The Choice 

We geven 2×2 kaartjes weg voor de film The Choice. Hoe leuk is dat? Wat moet je doen om kans te maken? Heel simpel: laat een reactie achter onderin de comments. We zouden het ook erg leuk vinden als je ons volgt op Facebook, Instagram en Twitter. De winnaars worden woensdag 17 februari gekozen en op de hoogte gebracht. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

The choiceTitel: The Choice
Regie: Ross Katz
Verschenen: 5 februari 2016
Duur: 110 minuten
Cast: Benjamin Walker, Teresa Palmer, Alexandra Daddario
Genre: Drama, romantiek

Rating: 6,8/10

55 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *