Filmrecensies, Films

Film: The Choice (+ Win 2×2 kaartjes!)

the choice nicholas sparks
De boeken van Nicholas Sparks zijn razend populair en de verfilmingen van deze boeken zijn bijna niet aan te slepen. The Notebook, Dear John, The Last Song.. Allemaal films die wij heel graag zien! Toen onlangs The Choice in de bioscoop verscheen, konden Tedje en ik niet wachten tot we de film konden zien. Vandaag vertellen we in deze duorecensie wat we van de film vinden! En vergeet niet naar beneden te scrollen voor de winactie!

In het romantisch drama The Choice verandert het leven van Travis (Benjamin Walker) drastisch wanneer hij zijn nieuwe buurvrouw Gabby (Teresa Palmer) ontmoet.
Wanneer Travis (Walker) zijn nieuwe buurvrouw Gabby (Palmer) ontmoet, springt er direct een vonk tussen de twee over. In eerste instantie lijkt het onschuldig, zeker omdat Gabby een lange relatie heeft met Ryan (Welling). Naarmate de tijd verstrekt worden Gabby en Travis echter steeds hechter en komt Gabby voor een dilemma te staan: kiest ze voor Ryan of voor Travis? Wanhopig besluit ze het huis te ontvluchten.
Een beslissing die haar leven en dat van Travis voorgoed zal veranderen. Weet hun liefde uiteindelijk te overwinnen?

Mening Yara:
Het gebeurt bijna nooit dat een Nicholas Sparks boekverfilming tegenvalt. Ik kan je verzekeren dat The Choice óók niet tegenvalt. Deze film bevat alle ingrediënten die een goede Nicholas Sparks film nodig heeft: de film speelt zich af in het zuiden van de USA, een aantrekkelijke man en vrouw en een onmogelijke liefde. Een tijd geleden zag ik The Longest Ride, een film die minder indruk op me heeft gemaakt. The Choice heeft gelukkig een hoop goedgemaakt!

Het verhaal draait om dierenarts Travis en zijn nieuwe buurvrouw Gabby. Uiteraard springt er een flinke vonk over als de twee elkaar ontmoeten. Issue: Gabby heeft een relatie met haar collega Ryan. Ze wordt steeds meer verliefd op Travis en de liefde tussen hen is echt prachtig. Op den duur vergeet je even dat ze een relatie heeft met Ryan, waardoor je onwijs teleurgesteld bent wanneer Gabby moet kiezen tussen Ryan en Travis. Kiest ze voor de veilige relatie waar ze al jarenlang in zit, of kiest ze voor de ware liefde? De keuze die ze maakt is niet gemakkelijk. Op het einde heb ik dan ook heel hard gehuild om de beslissing die ze maakt: want die heeft flinke consequenties voor zowel haar als Travis. Een heel mooi, hartverwarmend (en tegelijkertijd hartverscheurend) verhaal waar je van kunt genieten, zeker rondom Valentijnsdag!

Mening Tedje:
Ik hou van Nicholas Sparks films. There. I said it. Ik had me dan ook heel erg verheugd op The Choice. Het verhaal is redelijk voorspelbaar, maar houden we daar niet allemaal van? Ik vind het in ieder geval heerlijk. De hoofdrolspelers Benjamin Walker en Teresa Palmer kende ik nog niet echt en dat vond ik erg leuk aan de film. Vaak zitten er toch wel bekende koppen in dit soort films. Extra leuk om eens een film te kijken met onbekendere acteurs! We zien weer een idyllisch landschap, knappe mensen en een prachtige summerlove. Deze film is geen klassieker zoals The Notebook, maar het is zeker een vermakelijke film om te kijken. Ik ben er niet helemaal kapot van, maar voor een avondje gezelligheid met een vriendin zit deze film wel goed.

Er is bijna geen Nicholas Sparks film waar ik het niet heb kunnen drooghouden, en net als Yara heb ik ook een traan moeten laten bij deze film. De filmmakers van Sparks films weten je altijd tot diep in je hart te raken en te ontroeren. Dat vind ik zo knap!

Win 2×2 kaartjes van The Choice 

We geven 2×2 kaartjes weg voor de film The Choice. Hoe leuk is dat? Wat moet je doen om kans te maken? Heel simpel: laat een reactie achter onderin de comments. We zouden het ook erg leuk vinden als je ons volgt op Facebook, Instagram en Twitter. De winnaars worden woensdag 17 februari gekozen en op de hoogte gebracht. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

The choiceTitel: The Choice
Regie: Ross Katz
Verschenen: 5 februari 2016
Duur: 110 minuten
Cast: Benjamin Walker, Teresa Palmer, Alexandra Daddario
Genre: Drama, romantiek

Rating: 6,8/10

Previous Post Next Post

55 Comments

 • Reply Melissa februari 14, 2016 at 14:37

  Super leuk!! Ik heb een zwak voor Nicholas Sparks films, net zo als mijn twee zussen en mijn mams, dus naar deze film gaan, willen we allemaal wel 😀

 • Reply Ilse februari 14, 2016 at 14:37

  Leuk! Ik doe graag mee (en volg jullie via alle kanalen)!

 • Reply Judith februari 14, 2016 at 14:38

  Deze film heb ik al een aantal keer voorbij zien komen op de reclame en na deze recensie ben ik al helemaal benieuwd. Hoewel het mij inderdaad geen klassieker lijkt (hoewel ik The Notebook ook nog steeds niet heb gezien), ben ik ook dol op de romantische films van Nicolas Sparks, waar je gewoon even niet bij na hoeft te denken en gewoon kan genieten. Ik denk dat mijn favoriete film Safe Haven is, maar ook van The Longest Ride, The Lucky One, A walk to remember en uiteraard Dear John heb ik genoten. Ik hoop dat ik The Choice zo snel mogelijk aan dit lijstje mag toevoegen. 🙂

 • Reply Fleurine februari 14, 2016 at 14:39

  Omgg yes girls!! Ik zou deze film zo graag willen zien zoals jullie weten ben ik onwijs fan van Nicholas Sparks ???? Fingers crossed.

 • Reply Debbie Faber februari 14, 2016 at 14:42

  Ik ben dol op zijn boeken en films dus ik doe ook graag mee

 • Reply Christiana de graaf februari 14, 2016 at 14:42

  OMG YES PLEASE!! Ik kijk al zolang uit naar deze film!! Dit zou dus fantastisch zijn!! Ik doe mee 🙂 🙂

 • Reply Suzanne februari 14, 2016 at 14:43

  Wat een leuke actie! En het lijkt mij ook een heerlijke film. Ik doe graag mee 🙂

 • Reply Elise Lankester februari 14, 2016 at 14:45

  Ja!!! Die wil ik wel winnen om lekker samen met een vriendin weg te zwijmelen!

  En ik volg jullie natuurlijk overal!

 • Reply Kim februari 14, 2016 at 14:50

  Wat een ontzettend leuke winactie. Samen met een van mijn vriendinnen zou ik graag bij deze film willen wegzwijmelen en even alle school en verhuisstress achter ons laten. Daarnaast ben ik fan van Nicholas Sparks! Ik doe graag mee met deze winactie

 • Reply Famme februari 14, 2016 at 14:58

  Heerlijk om even de beslommeringen thuis te laten en een andere wereld in te stappen.

 • Reply Wilma Klein Willink februari 14, 2016 at 15:02

  ik hou van de filma van Nicholas Sparks en vond the Longest Ride ook echt super mooi.
  ben nu wel razend benieuwd of deze film net zo mooi is als al de andere boek verfilmingen

 • Reply Wendy februari 14, 2016 at 15:05

  De boeken en films van Nicholas Sparks zijn mijn favoriete “guilty pleasure”! Heerlijk een paar uurtjes wegdromen in een idylische wereld vol romantiek, misverstanden en ogenschijnlijk onoverkomelijke problemen en dan toch altijd een heerlijk happy end. Ik volg jullie via Facebook en Instagram.

 • Reply Marja februari 14, 2016 at 15:05

  Zou leuk zijn om mijn dochter hiermee te mogen verrassen met haar verjaardag einde van deze week

 • Reply Stephanie februari 14, 2016 at 15:06

  Ik zou hier heel graag heen willen! 🙂

 • Reply Manuela februari 14, 2016 at 15:06

  Wauw! Heerlijke zwijmelfilm. Ik verslind de boeken van Nicholas Sparks en alle verfilmingen zijn voor mij Must Sees.

 • Reply tessa februari 14, 2016 at 15:12

  superleuk!!!!! Ik ben dol op boeken en films en op mijn vriendin Daniëlle die ik zeker mee ga nemen als ik win <3

 • Reply Lisanne februari 14, 2016 at 15:31

  Jaaaaa! Ik wil meedoen!

 • Reply Ester februari 14, 2016 at 15:42

  Jullie recensies zijn heel positief dus ben benieuwd naar de film!
  Ik doe graag mee aan de winactie 🙂

 • Reply Marloes februari 14, 2016 at 15:47

  Ja, een Nicholas Sparks film! En altijd het eeuwige dilemma: kijk ik de film of lees ik het boek? Voor een aantal titels is dat het eerste geworden, voor een aantal het tweede. Aangezien ik wel uitkijk naar een bioscoop bezoek, en Nicolas Sparks altijd de moeite waard is, wil ik zeker naar The Choice…

 • Reply Marloes februari 14, 2016 at 15:50

  Het is maar goed dat jullie alles op dit gebied posten, want ik had mooi even gemist dat er weer een nieuwe Nicholas Sparks uit is! Al zijn films vind ik erg fijn om naar te kijken en ik ben ook erg benieuwd naar deze. Het verhaal en de recensies klinken fantastisch! <3

 • Reply Hanneke Soetens februari 14, 2016 at 16:01

  Oh ja! Graag! Mijn ‘Maat’ en ik kunnen wel een avondje zwijmelen in de bios gebruiken <3 @ Awesome winactie!

 • Reply Cisz Strasters februari 14, 2016 at 16:06

  Yes please!!! Ik hou van Sparks ♡♡♡ heb alle boeken hier staan!!

 • Reply Bianca Kascherus februari 14, 2016 at 16:07

  Heerlijk. Ik weet zeker dat deze film net zo prachtig is dan de anderen. Ik doe ook graag mee.

 • Reply Irene de Groot februari 14, 2016 at 16:17

  Lijkt me super leuk! ^-^ Mijn vriend is hier vast wel voor in.
  Ik volg jullie ook op Facebook. <3

 • Reply Suzanne februari 14, 2016 at 16:19

  Ik was al helemaal in de stress. Ik had gelezen over deze film en kon niet begrijpen dat ik deze nog niet gezien heb of eerder van gehoord. Maar hij moet dus gewoon nog in de bioscoop gaan draaien. Kaartjes zouden mooi meegenomen zijn…….maar zien gaan we ‘m zeker!!

 • Reply Story addict februari 14, 2016 at 16:33

  Dé film om met een hele grote bak popcorn of zak chips samen met ’the girls’ te kijken (althans, dat denk ik dan). Mijn vriend ga ik in ieder geval never nooit niet zover krijgen (zelfs niet op Valentijnsdag, haha).

 • Reply Jamie Lee februari 14, 2016 at 16:39

  Ik houd super veel van Nicolas Sparks films. Dus ik maak super graag kans XD

 • Reply Maureen februari 14, 2016 at 16:42

  Ben fan van alle boeken en films van nicholas sparks dus ook deze wil ik heeeel graag zien. Ik ga altijd samen.met een vriendin naar de bios en met haar wil ik dan ook deze film gaan bekijken

 • Reply Anita te Gussinklo februari 14, 2016 at 16:42

  Lijkt me een leuke romantische film.
  Ik doe graag mee en volg jullie op Bloglovin,Facebook & twitter.

 • Reply kim februari 14, 2016 at 17:01

  Deze film lijkt me zo leuk! Ik ben echt gek op die films en kan ze ook blijven kijken. Zo heb ik the longest ride 2x gezien in 1 weekend haha. Eigenlijk zijn ze allemaal favorieten! Ik maak graag kans op de kaartjes, wilde eigenlijk al meteen naar de bios! Ik volg op verschillende social media.

 • Reply Monica Verschoor februari 14, 2016 at 17:05

  Een avondje quality time met mijn 14-jarige dochter. Als ze natuurlijk nog met haar moeder mee naar de bios wil……… Met tieners weet je dat nooit!

 • Reply Esther februari 14, 2016 at 17:07

  Ik doe heel graag mee! 🙂

 • Reply Mieke Schepens februari 14, 2016 at 17:15

  Ik doe niet mee deze keer, maar heb wel gedeeld.

 • Reply Rosalie februari 14, 2016 at 18:13

  Oeehh, lijkt me heel leuk!! The longest ride zag ik vorig jaar en vond ik super, dus ik heb hier hoge verwachtingen van, hihi. (Ik volg jullie ook op Instagram & Facebook)

 • Reply Richelle februari 14, 2016 at 18:19

  Ik doe graag mee met deze winactie! (Ik volg jullie op facebook en instagram)

 • Reply Joycka februari 14, 2016 at 18:53

  Oooh de ideale film om met mijn zus te gaan kijken. Q-Time ?

 • Reply Nadine februari 14, 2016 at 18:57

  Ik doe graag mee! Ik hou van deze films!

 • Reply Masha februari 14, 2016 at 19:25

  Aah Nicholas Sparks films zijn altijd alleen maar tranen bij mij, zo mooi

 • Reply Naomi februari 14, 2016 at 19:41

  Ik ben super benieuwd naar de film!

  x

 • Reply Maaike februari 14, 2016 at 20:45

  Ik doe uiteraard mee! (Met Facebook, Twitter en Instagram zit het wel goed, haha.) Ik vond The Lucky One suuupervreemd, maar verder ben ik fan van de Nicholas Sparks-film!

 • Reply Martine februari 14, 2016 at 21:27

  Ik doe graag mee! Films van Nicholas Sparks zijn altijd goed!

 • Reply Marianne S februari 14, 2016 at 23:07

  Heel graag.
  Ik zou er graag een vriendin mee willen verrassen. Ze is vandaag terug gekomen van de wintersport. Helaas in het gips. Voorlopig is ze uitgeschakeld.

 • Reply Susan februari 15, 2016 at 07:14

  Dat zou gaaf zijn! We hadden al een datum gepland voor deze film. En volgen op Twitter doe ik al, leuke tweets!

 • Reply Tamara februari 15, 2016 at 07:38

  Dit lijkt me leuk om met mijn zusje samen te gaan bekijken, meidenavondje van maken ? Fingers crossed

 • Reply Minca Huiberts februari 15, 2016 at 09:02

  Ik wil echt super graag naar deze film samen met mijn beste vriendin. Wij zijn tot nu toe naar alle films van Nicholas Sparks dus dit zou super leuk zijn!

 • Reply Anouk februari 15, 2016 at 09:16

  Ik zou heel graag mee willen doen 🙂 Ik volg jullie op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin!

 • Reply Marjolein februari 15, 2016 at 09:57

  Leuke winactie weer. Ik ben een sucker voor Nicholas Spark films dus maak graag kans.

 • Reply Anne Slot februari 15, 2016 at 12:20

  Ik doe graag mee! Ik ben helemaal verliefd op de film én de boeken van Nicholas Sparks. Enkel The Choice ontbreekt op dit moment nog in mijn boekenkast. Zou tof zijn als ik samen met mijn mede-Nicholas Sparks fan deze film kan zien én het boek kan delen. 🙂

 • Reply Marloes februari 15, 2016 at 13:21

  Ik hou van de verfilmingen van Nicholas Sparks-boeken! Ik doe dus ook graag mee en ik volg jullie overal!

 • Reply Manuela februari 15, 2016 at 15:11

  Leuke actie! Ik doe graag mee. Mijn zus en ik zijn helemaal dol op de verfilmingen van de boeken van Nicholas Sparks

 • Reply Nina februari 15, 2016 at 20:03

  Ik hou gewoon van dit soort zwijmelfilms!

 • Reply Mieke februari 15, 2016 at 22:20

  Doe heel graag mee met deze mooie en leuke actie.
  Kijk graag naar films en zeker deze spreekt mij enorm aan.

  Liked & shared en ik volg jullie al geruime tijd p FB

 • Reply Odette februari 16, 2016 at 11:07

  Ooh dit zou zo leuk zijn! Ik doe graag mee ^^ ik volg jullie op Instagram en Twitter, Facebook heb ik niet

 • Reply Sophie februari 16, 2016 at 21:25

  Nu ik eventjes aan het kijken was welke films er in de bioscoop draaien en ik natuurlijk een review ging zoeken op Adorable books ben ik overtuigd! Ik moet er heen! (of is het niet zo sociaal dat ik mee doe haha… Sorry!)

 • Reply Jolijn februari 16, 2016 at 21:31

  Dit lijkt me zo’n leuke film, ik maak graag kans (:
  Ik volg jullie op alle genoemde social media.
  xx Jolijn

 • Leave a Reply