Film: The Campaign - Adorable Books
Films

Film: The Campaign


Titel: The Campaign
Regie: Jay Roach
Verschenen: 11 oktober 2012
Duur: 85 minuten
Cast: Will Ferrell, Zach Galifianakis, Jason Sudeikis, Katherine LaNasa, Sarah Baker, Dylan McDermott
Genre: Comedy

Als Congress-lid Cam Brady vlak voor de verkiezingen in het openbaar een flater slaat, schuiven enkele steenrijke CEO’s, die meer macht in North Carolina willen, een tegenkandidaat naar voren: Marty Huggins. Marty is de naïeve directeur van de plaatselijke VVV. In eerste instantie komt Marty over als een kansloze kandidaat, maar met de financiële steun van zijn weldoeners, een bikkelharde campagneleider en de politieke banden van zijn familie, wordt hij al snel een tegenstander die de charismatische Cam zorgen baart.
Naarmate de verkiezingen steeds dichterbij komen, geven de twee kandidaten zich over aan moddergooien en het uitdelen van stoten onder de gordel en willen ze nog maar één ding: elkaar met de grond gelijk maken.

Mening:
Ik heb echt gelachen om deze film. Het is daarom ook een echte comedy. Daarnaast maakt het de politiek in Amerika nogal belachelijk, wat ik wel kan waarderen. Het verhaal heeft uiteindelijk een goede boodschap met zich mee, wat veel comedy’s niet hebben. De film gaat voornamelijk over Marty. Een Amerikaans dik mannetje met een snor die niks weet van politiek. Hij krijgt hulp van Tim, die zijn campagne gaat leiden. Hierdoor komt Marty veel beter over en krijgt hij steeds meer stemmen. Cam begint dit als een bedreiging te zien en dan barst de strijd los. Beide kandidaten maken filmpjes over elkaar om de ander slecht af te beelden. Zoals terroristen, leugenaars, vreemdgaan etc. Het is allemaal erg komisch en het einde van het verhaal is daarom ook een mooi einde. Je begint zelfs een beetje met Marty mee te leven.
De film duurt niet heel lang, maar is juist wel fijn voor een type film als dit. Echt een heerlijke film om even te kijken als je een avondje je gedachte op standje 0 wil zetten.

Rating: 6,8/10

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply