Films

Film: The Book Thief

The Book Thief Titel: The Book Thief
Regie: Brian Percival
Verschenen: 27 maart 2014
Duur: 131 minuten
Cast: Geoffrey Rush, Sophie Nélisse, Emily Watson
Genre: Drama, oorlog

The Book Thief, gebaseerd op de internationale bestseller van Markus Zusak, vertelt het verhaal van Liesel (Sophie Nélisse), een bijzonder en helfdhaftig meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland naar een pleeggezin wordt gestuurd. Ze leert lezen onder aanmoediging van haar nieuwe familie en Max, een Joodse vluchteling die door hen verborgen wordt gehouden in de kelder. Voor Liesel en Max is de kracht van woorden en verbeelding de enige manier om te ontsnappen aan de ingrijpende gebeurtenissen om hen heen. The Book Thief is een inspirerend verhaal over doorzettingsvermogen en de veerkracht van de mens.

Wow, wat een prachtige film vond ik The Book Thief. Ik vind oorlogsfilms vaak niet zo bijzonder, maar dit verhaal had een grip op mij. Het raakte mij heel erg, en ik kreeg heel erg het gevoel dat ik midden in de film zat. Ik voelde allerlei emoties die de hoofdpersonen ook hadden. Ik heb meerdere keren flink moeten huilen.

Ik heb een aantal keren flink gehuild door The Book Thief

Liesel is in het begin een erg zielig meisje, en hoe langer ze in beeld is, hoe losser zij komt. In het begin van het verhaal kon ze niet lezen, en het was zo mooi om te zien hoe ze dat allemaal aanpakt. En natuurlijk: Liesel is ontzettend sterk.Echt iets waar je van kunt leren.

En dat is denk ik waar ik deze recensie ga eindigen. Ik wil je vertellen dat dit een must-see is. Voor jong en oud, vrouw of man. Een ontzettend inspirerend en ontroerend verhaal. Dit is voor mij tot nu toe de beste film die ik heb gezien in 2014. Ik hoop ook zeker dat de film prijzen gaat winnen, want dat vond ik hem zeker waard. Mocht je benieuwd zijn geworden naar de film, je kunt hem hier aanschaffen.

Rating: 10/10

 

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Madelon maart 27, 2014 at 10:13

  Ik vond de film ook echt geweldig! Heb aan het eind ook echt zitten janken, hihi

 • Reply Lyanne maart 27, 2014 at 13:44

  Ik wilde deze film al graag een keer zien, maar nu helemaal!

 • Reply Anne Solveig maart 27, 2014 at 20:38

  Die wil ik heel graag zien!

 • Reply Patricia maart 27, 2014 at 20:40

  Oorlogsfilms kijk ik niet maar deze vond ik prachtig

 • Reply Sanne maart 28, 2014 at 17:41

  Ik ga eerst het boek lezen en dan deze film kijken, want dit klinkt heel goed!

 • Reply Esther september 13, 2014 at 17:14

  Ik ga hem nu kijken. Ik keek even of er toevallig een recensie van was op deze site. Ik ben benieuwd! Als ik de film wat vind, lees ik daarna het boek.

 • Leave a Reply