Filmrecensies, Films

Film: The book of life

Titel: The book of life
Regie: Jorge R. Gutierrez
Verschenen: 11 oktober 2014
Duur: 95 minuten
Cast: Diego Luna, Zoe Saldana, Channing Tatum
Genre: Animation, Adventure, Comedy

Manolo’s magische reis gaat over de jonge Manolo die moet kiezen tussen zijn hart en wat zijn familie van hem verwacht

Maar voordat hij zijn keuze maakt, beleeft hij een ongelofelijk avontuur als hij in drie fantastische werelden geconfronteerd wordt met zijn grootste angsten. Onder begeleiding van grote pop hits in een nieuw jasje moedigt de film ons aan om het verleden te vieren terwijl we ons richten op de toekomst.

Mening:
Het verhaal begint met een groep kinderen in een museum. De vrouw die hen rondleidt weet de aandacht van de kinderen er volledig bij te houden door ze te brengen naar de afdeling van Mexico. Vanaf daar begint het verhaal dan echt, een verhaal uit Mexico. De twee beste vrienden Manolo en Joaquin strijden al sinds zij klein zijn om de prachtige Maria. Dan moet Maria weg, naar haar thuisland in Spanje om daar een echte vrouw te worden. Jaren later, als ze terug komt naar Mexico zijn Manolo en Joaquin opgegroeid en twee volwassen mannen geworden. Dit houdt ze echter niet tegen om weer te strijden voor de prachtige Maria.

The book of life is een geweldig grappig verhaal, maar ook erg mooi met een prachtige achterliggende gedachte. Wel typisch vind ik altijd dat zulke films die over Mexico gaan áltijd met de dood te maken hebben. In deze film weten ze het echter op een super grappige manier te doen.
Manolo vind ik echt een super leuk personage. Hij is zó ontzettend lief en zoals je kan zien natuurlijk ook weer de goede van de film. Joaquin daarentegen is weer een ander geval. Hij is vooral de stoerste van de twee en moet dit natuurlijk ook duidelijk laten merken, vooral aan Maria.
Deze film is ontzettend leuk om te kijken met de hele familie, vooral omdat hij natuurlijk voor kinderen is gemaakt. De film is echter ook heel leuk om in je eentje te zien of samen met je vriend/vriendin etc.
Eigenlijk gewoon een film zoals vaak gezegd wordt, voor iedereen. Voor het hele gezin.
Hij is grappig, soms wat ontroerend en hier en daar misschien zelfs een beetje spannend (voor de kleintjes dan). De vaart zit er erg goed in en voor je het weet zijn de 95 minuten al weer voorbij. Natuurlijk mist ook deze film niet de nodige muziek, die trouwens bestaat uit alleen maar bekende liedjes! Bij elk nummer denk je “Hey, die ken ik!” Erg leuk gedaan, waardoor de film toch weer een beetje een originele draai krijgt.
Houd je van animatie films? Dan moet je deze zeker gezien hebben!

Rating: 7/10

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply beautifulday4makeup januari 19, 2015 at 09:49

  Dat klinkt als een hele leuke film!

 • Reply F januari 19, 2015 at 10:59

  Lijkt me leuk! Ik ben benieuwd

 • Reply Nicole januari 19, 2015 at 19:47

  dit lijkt me zo’n leuke film!

 • Reply Esther januari 19, 2015 at 19:51

  Ik ben bang dat de film erg kinderachtig is.

 • Leave a Reply