Filmrecensies, Films

Film: The Age of Adaline

 Titel: The Age of Adaline
 Regie: Lee Toland Krieger
 Verschijnt: 18 juni 2015
 Duur: 110 minuten
 Cast: Blake Lively, Michiel Huisman, Ellen Burstyn, Harrison Ford, Kathy Baker
 Genre: Romantiek

Wat als je voor altijd jong en mooi blijft? Het overkomt de jonge moeder Adaline (Blake Lively) na een mysterieus auto-ongeluk in de jaren ’30.

Mening:

Terwijl de wereld om haar heen doorgaat en haar dochter (Ellen Burstyn) bejaard wordt, wordt Adaline zelf geen dag ouder. Om dit verborgen te houden is ze tientallen jaren veroordeeld tot een eenzaam bestaan, zonder liefde waar ze keer op keer afscheid van zou moeten nemen. Maar wanneer ze valt voor de charismatische Ellis (Michiel Huisman) en een weekend bij zijn ouders (Harrison Ford en Kathy Baker) doorbrengt, dreigt haar geheim uit te komen. Adaline neemt een beslissing die haar leven voor altijd zal veranderen.

Lang, heel lang keek ik uit naar deze film. Toen ik hoorde dat mijn favoriete Gossip Girl actrice Blake Lively in deze film ging spelen, was ik door het dolle heen. Even later hoorde ik dat onze eigen Michiel Huisman ook een grote rol zou hebben in The Age of Adaline, werd ik helemaal gek. Het is niet voor niets dat Upcoming dit artikel over Huisman maakte… Blake Lively is mijn girlcrush en Michiel Huisman is gewoon mijn crush, haha. Best movie couple ever! The Age of Adaline is gemaakt door dezelfde makers als The Time Traveler’s Wife en mijn favoriete film of all time The Notebook. Wat mij betreft alle ingrediënten om een prachtige film te worden.

The Age of Adaline is een merkwaardige creatie: het is een romantisch drama met een science-fiction element. Door een auto-ongeluk kan Adaline Bowman niet verouderen, wat betekent dat ze in de film al 107 jaar is, maar er nog steeds uitziet als 29. Ze leeft een eenzaam leven, omdat niemand haar geheim te weten mag komen. Behalve haar dochter dan, die natuurlijk op een gegeven moment ouder eruit ziet dan Adaline zelf. Er was ooit romantiek in haar leven, maar dat heeft ze al een lange tijd niet meer meegemaakt. Totdat ze Ellis, Michiel Huisman, tegenkomt. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen. De chemie is meteen aanwezig tussen de twee.

Lively is prachtig in The Age of Adaline. De rol was eerst toebedeeld aan Katherine Heigl en daarna aan Nathalie Portman, maar ik ben heel blij dat Lively het uiteindelijk is geworden. Ik heb haar altijd al bewonderd in Gossip Girl en in The Age of Adaline schittert ze op het witte doek in haar prachtige outfits. Zij zou een vuilniszak nog dragen met pure klasse en elegantie. In het begin van de film is Lively nog wat stijfjes, maar later in de film komt ze helemaal los en verschuift er iets in haar karakter.

The Age of Adaline is prachtig in beeld gebracht en bevat ook humor en een super cute hondje. Doet het natuurlijk altijd goed. Ik kon al wel een beetje voorspellen waar de film naartoe zou gaan, maar even eerlijk, vinden we dat niet allemaal heerlijk? Toch zitten er ook verrassende elementen in de film: wetenschappelijke voice-overs en een tikkeltje magie. The Age of Adaline is een unieke, magische film en het is moeilijk om er niet verliefd op te worden.

Rating: 9/10

bol-button

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply beautifulday4makeup juni 11, 2015 at 11:54

  Dit lijkt mij een prachtige film 🙂

 • Reply Jolien juni 11, 2015 at 12:21

  Lijkt mij een leuke film!

 • Reply Anouk juni 11, 2015 at 18:38

  Het lijkt me een hele goede film! Die ga ik zeker nog kijken

 • Reply Esther juni 11, 2015 at 19:49

  Ik wil deze film zo graag zien. <3

 • Reply Rowan I My Pink Fairytale juni 12, 2015 at 17:25

  Ik ben echt ontzettend benieuwd naar deze film. Ik ben gek op Blake Lively én Michiel Huisman, dus dat zit wel snor denk ik zo, haha

 • Reply Iris juni 13, 2015 at 23:04

  Kan niet wachten om deze film te gaan zien 🙂

 • Reply Jessica juni 14, 2015 at 21:51

  Deze film is echt geweldig en Blake Lively en Michiel Huisman zijn perfect gecast! 😀

 • Reply 17x romantische films die je allemaal op Netflix kunt kijken mei 24, 2019 at 06:01

  […] Adaline is rond de eeuwwisseling geboren. Na een mysterieus ongeval in de jaren 30 blijft ze voor eeuwig jong. Na jaren van eenzaamheid ontmoet ze eindelijk een man voor wie het misschien de moeite waard is om haar onsterfelijkheid op te geven. Lees hier de recensie […]

 • Leave a Reply