Filmrecensies,  Films

Film: The Accountant

the-accountant
Hij draait pas net in de bioscoop: de misdaad/actiefilm The Accountant. Na de trailer was ik ontzettend nieuwsgierig geworden naar deze film, dus besloten mijn vriend en ik een bezoekje aan de bioscoop te brengen!

Christian Wolff (Affleck) is een wiskunde genie met aanzienlijk meer affiniteit voor cijfers dan ieder ander. Achter de deuren van een klein onopvallend accountants kantoor, werkt hij als freelance accountant voor een van ‘s werelds machtigste criminele organisaties. Christian neemt samen met de afdeling misdaadhandhaving van het ministerie van Financiën, gerund door Ray King (J.K. Simmons), een nieuwe cliënt aan: een vooruitstrevend robotica bedrijf. Een boekhoudkundig medewerkster (Anna Kendrick) heeft ontdekt dat er miljoenen dollars zijn verdwenen en dit moet tot op de bodem worden uitgezocht. Wanneer Christian grondig de boekhouding doorloopt en steeds dichter bij de waarheid komt, loopt ook het aantal dodelijke slachtoffers steeds verder op.

Aan het begin van de film leer je de zwaar autistische Christian Wolff kennen. Een jongen uit een gezin met een vader, moeder en een broertje. Tenminste zo begon het. Niet veel later vertrekt de moeder van Christian, zonder enige goede reden. Ja, waarschijnlijk kon ze het gedrag van haar zoon niet meer aan. De vader van Christian vindt dat zijn zoons goed getraind moeten worden, zodat ze niet gepest kunnen worden op school. Dat is het moment waar Christian enorm goed leert vechten, wat hem in zijn verdere carrière goed kan helpen. Hoewel Christian op het eerste gezicht een doodnormale accountant lijkt te zijn, is dat maar een klein deel van zijn beroep. Hij werkt namelijk voor de machtigste criminele organisaties. Met zijn meesterbrein weet hij precies waarom bepaald geld is verdwenen en weet hij binnen no time een mysterie op te lossen, met behulp van de medewerkster van een groot bedrijf. Maar Christian moet oppassen, want zijn werk is niet altijd even veilig en meerdere mensen blijken het op hem gemunt te hebben.

‘Wat een enorme opbouwende spanning heeft The Accountant’

Waah. Wat was The Accountant een spannende film! Ik vond het verhaal echt enorm goed in elkaar zitten. Het begin was een beetje lastig om in te komen, maar na een tijdje zat je heel erg diep in het verhaal en ontstond er een interessante spanningsboog. Ben Affleck vertaalt de rol van de autistische accountant echt enorm goed naar het witte doek. Eerlijk is eerlijk, als je aan een film over een accountant denkt, zal het eerste wat in je opkomt zijn: wat een stoffig verhaal. Ik kan je vertellen dat deze film alles behalve stoffig is vanwege de vele actiemomenten die in deze film zitten. De film bestaat uit verschillende verhaallijnen, die allemaal leiden naar de hoofdpersoon. Af en toe vond ik het een beetje lastig wie nou precies wie was, en wat zij van Christian moesten hebben, maar hier kom je naarmate de film vordert steeds beter achter. Op het eind komen alle puzzelstukjes op z’n plek terecht. Ik vond het echt heel goed hoe deze film in elkaar zat en ik heb enorm genoten van de twee uur durende film. Ik kan hem dan ook zeker aanraden wanneer je van actie en misdaadfilms houdt.

The Accountant

Titel: The Accountant
Regie: Gavin O’Connor
Verschenen: 3 november 2016
Duur: 128 minuten
Cast: Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons
Genre: Actie, Misdaad, Drama

Rating: 7.5/10

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.