Filmrecensies,  Films

Film: That Awkward Moment

That Awkward Moment Titel: That Awkward Moment
Regie: Tom Gormican
Verschenen: 13 februari 2014
Duur: 94 minuten
Cast: Zac Efron, Michael B. Jordan, Miles Teller
Genre: Komedie, romantiek

Als Mikey van zijn vrouw te horen krijgt dat ze van hem wil gaan scheiden besluiten hij en zijn vrienden samen single te blijven en zoveel mogelijk one night stands te scoren. Maar als de jongens alle drie vrouwen tegenkomen die ze érg leuk vinden, wordt het steeds lastiger om zich aan hun belofte te houden. Ze proberen hun gevoelens geheim te houden voor elkaar, terwijl de grenzen tussen seks, daten en een relatie langzaam beginnen te vervagen…

Is hun vriendschap bestand tegen zoveel leugens? En is het wel mogelijk om een goede relatie te krijgen als je hier niet vol voor durft te gaan? That Awkward Moment is een hilarische komedie over daten in het tijdperk van Facebook en one night stands.


Een romantische komedie met Zac Efron? Yes! Deze film draait om liefde en om vriendschap. Dat merk je goed, want de vriendschap tussen de drie jongens staat centraal in deze film. De film is een beetje voorspelbaar. Een standaard romantische komedie waarbij je al weet hoe het verhaal zal gaan eindigen. Of dat vervelend is? Echt niet! Ik vind het soms best fijn om naar een film te kijken waarbij ik niet na hoef te denken. That Awkward Moment is zo’n soort film. Als je van te voren naar deze film kijkt zonder verwachtingen, dan komt het helemaal goed.
Zac Efron speelt Jason, en zijn rol staat centraal in deze film. Hij is natuurlijk ook de meest bekende acteur van deze film dus deze rol was echt voor hem gemaakt. Hij wordt van een ware player omgetoverd tot boyfriend material. Je ziet heel de transformatie die hij doormaakt in de film terugkomen.

That Awkward Moment bevatte helaas minder humor dan verwacht

Om te beginnen vond ik dat het wel meeviel met hoe grappig deze film was. Er kwamen zo nu en dan wat grappen tussendoor, maar de film stond niet in het teken van humor. Best jammer, want bij het zien van de trailer verwachtte ik wel dat deze film hilarisch zou zijn. De chemie tussen de hoofdrolspelers vond ik fijn. Wanneer de chemie tussen hoofdrolspelers ontbreekt, is de film ook een stuk minder leuk.
Deze film moest een romantische komedie voor mannen voorstellen. De laatste tijd zijn deze films in volle opkomst. Deze film was niet alleen geschikt voor mannen, ik vond het zelfs meer een vrouwenfilm. Het is leuk om deze film met je vriend(in) te kijken, maar alleen is ook prima. Vermakelijke film, met niet teveel diepgang. Voor een avondje niets doen.

Rating: 5,5/10

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.