Filmrecensies

Film: Terminator Genisys

 Titel: Terminator Genisys
 Regie: Rick Famuyiwa 
 Verschenen: 1 juli 2015
 Duur: 126 minuten
 Cast: Emilia Clarke, Arnold Schwarzenegger, Jason Clarke, Jai Courtney.
 Genre: Komedie, crime, drama 

In TERMINATOR: GENISYS stuurt John Connor, de leider van het menselijk verzet, Sergeant Kyle Reese terug naar 1984 om Sarah Connor te beschermen en de toekomst veilig te stellen. Door een onverwachte gebeurtenis komt Sergeant Reese ineens terecht in een nieuwe, onbekende versie van het verleden. Hier vindt hij nieuwe bondgenoten, waaronder The Guardian.
Wanneer hij oog in oog komt te staan met levensgevaarlijke vijanden krijgt hij een onverwachte missie: het resetten van de toekomst.

Mening: 
De eerste Terminator film heb ik nooit gezien, toch was ik wel aangetrokken door de trailer van de remake van de film. Zeker omdat Emilia Clarke er in speelt, zij is een van mijn favoriete actrices dankzij Game of Thrones (en ze gaat in de verfilming van Voor jou spelen!), daarom vond het nog net wat leuker om de Terminator film te zien.

Ik kan niet oordelen of de film lijkt op de voorgaande films van de Terminator, wel kan ik vertellen wat ik van deze versie vond. Deze film zit wel vol met allerlei knipogen naar de voorgaande films. De alom bekende quote ‘I’ll be back’ komt geheid aan bod, dat is onvermijdelijk. Sarah Connor wordt beschermd door een robot (T800/The Terminator) ie al sinds haar jeugd bij haar is. Kyle Reese wordt terug gestuurd naar het verleden door John Connor om zijn moeder Sarah te beschermen. Zodra Kyle aankomt in het jaar 1984 merk je dat er chemie tussen hem en Sarah is. Die chemie is bijna niet te missen. Ook kan Kyle het echt niet vinden met The Terminator die Sarah beschermd, ze zijn continu aan het kibbelen. Dit leidt tot grappige situaties.

De cast is naar mijn idee goed gekozen. Ik vind Arnold Schwarzenegger een onwijs grappige man en grapjes komen in de film meer dan genoeg terug. Ook Emilia Clarke, die Sarah Conner speelde, is een echte badass. Ze speelt in Game of Thrones natuurlijk Khaleesi. Om eerlijk te zijn ken ik haar daar enkel van, maar deze rol heeft ze meer dan goed vertolkt. Wellicht ke nje Jai Courtney van de Divergent serie, hij speelt daar namelijk Eric. Met z’n drieën hebben zij deze film tot een vermakelijke film gemaakt.

Al met al vond ik het een leuke, vermakelijke film maar ik zou hem niet nog een keer bekijken. Juist omdat het als het ware een vernieuwde remake van de vorige films is, merk je dat de acteurs minder goed acteren. Dankzij de spanning wist de film me zeker te boeien, ook omdat ik dol ben op sci-fi.

Rating: 6,5/10

bol-button

3 Comments

  • Jet

    Ik heb alle films achter elkaar bekeken met m’n broertje en m’n vader, en ik vond hem echt hartstikke tof! Vooral in deze film komt erg veel humor voor, en de combinatie tussen humor en actie werkt hier erg goed! Het is een leuke film, vooral als je alle films hebt bekeken, want ze zijn allemaal met elkaar verbonden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.