Films

Film: Tangled

Tangled Titel: Tangled
Regie: Nathan Greno, Byron Howard
Verschenen: 1 december 2010
Duur: 100 minuten
Cast: Mandy Moore, Zachary Levi
Genre: Comedy, animatie, familie

Het verhaal over Prinses Rapunzel, die als baby is gestolen uit het paleis van haar ouders en door een heks genaamd Mother Gothel wordt opgesloten in een verborgen hoge toren, waar ze onmogelijk uit kan ontsnappen. Ze snakt naar avontuur in haar leven en droomt ervan de toren te verlaten om te zien waar de vreemde lichten, die ze elk jaar op haar verjaardag ziet, vandaan komen. Dat avontuur kan eindelijk beginnen als de knapste, maar ook beruchtste, crimineel van het koninkrijk, Flynn Rider, langs haar toren komt en naar boven klimt om zich te verstoppen. Ze maken samen de afspraak om uit de toren te ontsnappen en op zoek te gaan naar de lichten. Onderweg ontmoeten ze vele hilarische figuren en beleven ze een magisch avontuur.

Voor Sinterklaas wilde ik mijn vriend wat origineels geven. Hij wilde altijd al Disney films sparen, gekke hobby hè? Toen ik in de Blokker stond om een Disney film uit te zoeken viel mijn oog ineens op Tangled. Rapunzel. Een film die ik wel eens vaker had gezien, maar mij niet meer goed kon herinneren.

Tangled gaat over een ontvoerde prinses (uiteraard!) die een magische kracht beheerst: Wanneer zij een speciaal liedje zingt dan gaan haar haren gloeien. Die haren hebben een helende en verjongende kracht. Laat dat nou de reden zijn dat de (oude) heks haar ontvoerd heeft! De heks heeft haar opgevoed als haar eigen dochter, en op het moment dat haar verjaardag nadert heeft zij één wens… Zij wil de lichtjes zien die elk jaar op haar verjaardag in de lucht schitteren. Terwijl zij haar droom idealiseert komt zij een jongen tegen, en geloof het of niet… Zij worden verliefd! Veel struggles, heel veel liedjes en prachtige animaties. Dat is wat deze film bevat. Vroeger waren de films van Disney “klassiek” getekend, maar deze film is een voorbeeld van de toekomst… Geanimeerd op pixar-niveau, zoals experts het ook wel noemen.

Tangled is een heerlijke film die niet alleen voor kinderen is

Geloof mij als ik zeg dat deze film niet alleen voor kinderen is. Hij is ook érg leuk voor volwassenen. Een heerlijke feelgood film met allerlei cute liedjes en natuurlijk, het kan ook niet anders, een happy ever after. Zo’n film die je rond de kerst periode wilt zien. Mocht je benieuwd zijn geworden naar de film, dan kun je hem hier bestellen als DVD.

Rating: 9/10

 

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Anneke december 7, 2013 at 11:50

  Helemaal geen gekke hobby, mijn vriend spaart ze ook haha! (Wel een beetje dankzij mij…)

 • Reply Daphne december 7, 2013 at 14:52

  Yes, deze film is leuk. En oh, dat paard is ge-ni-aal, echt een van de grote pluspunten van deze film!

 • Reply Emmy december 8, 2013 at 23:28

  Dit is echt een van mijn favo’s! 🙂

 • Reply Madelon december 9, 2013 at 20:45

  Dit is zo’n leuke film he!! Ik heb echt in een deuk gelegen tijdens het kijken, heerlijke humor!

 • Reply Annelieke december 12, 2013 at 16:40

  Disney films zijn voor alle leeftijden! Ik vind het altijd heerlijk om ze te kijken 🙂

 • Reply Lieke december 13, 2013 at 12:03

  Ik dacht echt dat hij tegen zou vallen maar ik vond hem echt super leuk!

 • Leave a Reply