Films

Film: Taken

Taken

Titel: Taken.
Regie: Pierre Morel.
Verschenen: 1 mei 2008.
Duur: 93 minuten.
Cast: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen.
Genre: Actie, crime, thriller.

Bryan is een CIA-spion in ruste die af en toe nog een bewakingsklusje aanneemt voor de poen. Hij is gescheiden van Lenore met wie hij een dochter heeft, de tiener Kim. Als na lang zeuren Kim op reis mag naar Europa staat Bryan erop dat zijn dochter hem regelmatig op de hoogte houdt. De eerste avond in Parijs belt Kim haar vader en ziet tijdens hun gesprek dat haar vriendin in een andere kamer ontvoerd wordt. Ook Kim moet eraan geloven en wordt gekidnapt. Bryan twijfelt geen moment en reist af naar Parijs waar hij zijn dochter moet zien te redden uit de klauwen van een Oost-Europese bende van seksslaafhandelaren. Hij schuwt geen enkel middel om zijn doel te bereiken.


Taken

Mijn mening:
In eerste instantie zag ik er gigantisch tegenop om deze film te kijken omdat het niet helemaal mijn ding zou zijn. Toen ik eenmaal begonnen was aan de film had ik heel veel spijt dat ik niet eerder was begonnen. Wat een spanning en sensatie. En Liam Neeson is echt een hele goede acteur en kan zich goed inleven als voormalig CIA-agent Bryan.

Taken is een onwijs goede film met veel spanning

Taken is een onwijs goede film, vol met spanning, actie en misdaad. Ik was onder de indruk van de seksslaafhandelaren en hoe zij te werk gaan. Hoe zij meisjes in hun macht krijgen. En natuurlijk was ik helemaal onder de indruk hoe Bryan zijn dochter terug probeert te krijgen. Daarnaast was ik heel erg onder de indruk van Liam Neeson zijn acteertalent. Hij wist het spannend te maken.

Ben je benieuwd naar de vervolgdelen? Lees de recensie van de tweede film hier.

Taken

Rating: 9/10

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Nina maart 8, 2013 at 17:12

  Ik heb deze film jaren geleden gezien, en hij is me altijd bijgebleven. Vooral het zinnetje ‘good luck’ (wie hem gezien heeft weet waarover ik het heb) laat me niet los. Een hele goede film die je lang bijblijft!

 • Reply Lies maart 8, 2013 at 19:27

  Het 2e deel is ook heel goed! Heb ze toevallig beide nog niet zo heel lang geleden gezien!

 • Reply Joanydvv maart 9, 2013 at 14:28

  Deze heb ik ook gezien. Echt zo aangrijpend!

 • Reply Mieke Schepens maart 9, 2013 at 14:29

  Lijkt me een lekker spannende film !

 • Leave a Reply