Filmrecensies, Films

Film: Suicide Squad

SUICIDE SQUAD

Vorige week ging de film Suicide Squad in premiere, en oh, wat heb ik hier naar uitgekeken. Nu ben ik een enorme DC-fan en hou ik van superheldenfilms, dus voor mij was het geen straf om deze film te bekijken.

Een groep bijzondere en extreme criminelen voert klusjes uit voor de overheid in ruil voor hun vrijheid. Beter bekend als de Task Force X gaan ze hun missies te lijf.
Het voelt goed om slecht te zijn… Stel een team samen van ‘s werelds meest gevaarlijke, gevangen genomen Super Schurken en geef ze de meest geavanceerde wapens die er beschikbaar zijn. Stuur ze vervolgens op een missie om een onbekende, onoverwinnelijke entiteit te verslaan.
U.S. intelligence officer Amanda Waller heeft besloten dat alleen een in het geheim opgesloten groep wanhopige, afschuwwekkende misdadigers, die niets te verliezen hebben, volstaat. Echter, wanneer zij ontdekken niet geselecteerd te zijn om te slagen, maar enkel om hun schuld in te lossen (falen is onvermijdelijk), is het de vraag of de Suicide Squad tijdens een poging zal sterven, of dat het vanaf nu ieder voor zich wordt.

De films van Batman en ook de film van Justice League heb ik gezien. Ik ben een liefhebber van superheldenfilms, vanwege het vleugje sci-fi, de actie en vooral de spanning. Nu is Suicide Squad totaal geen superheldenfilm, juist het tegenovergestelde. Een film over de bad guys. De trailer zag er veelbelovend uit, zeker met de sterrencast. Margot Robbie, Jared Leto en Will Smith. I like that!

Het verhaal speelt zich af in de wereld van Superman, alleen dan zónder Superman. De Amerikaanse regering weet nog niet goed wat ze moeten doen met ’typen’ als Superman, de buitenaardse ‘wezen’. Amanda Waller besluit daarom Task Force X in te zetten, een speciaal, geheim project met de allerslechtste criminelen die jarenlang in de gevangenis zitten. Criminelen met specialen gaven, die heel bruikbaar kunnen zijn, maar waarvan het niet erg is als ze sterven.

Ik heb meerdere keren onwijs hard gelachen om Suicide Squad

Het verhaal bouwt langzaam maar zeker op. Je leert iedereen heel goed kennen, en dat is op zich wel fijn, maar er had meer vaart in gemogen, als het aan mij lag. Toch vond ik het verhaal heel goed in elkaar zitten. Zo vond ik Cara Delevingne, die de rol van June Moone vertolkte, onwijs gaaf als bad guy. Zij is bezeten door een heks, the Enchantress. Zo onwijs gaaf gedaan! Je merkte dat de bad guys samen een hele leuke groep zijn en ze gaan samen het kwaad bestrijden. Ze hebben onwijs veel lol samen, en dat is heel aanstekelijk, want ik heb meerdere keren onwijs hard gelachen. Het einde vond ik wat matig, maar al met al vond ik het een leuke film.

Wat ik je wel moet meegeven, is dat je geen verwachtingen moet hebben. Als je hoge verwachtingen hebt, zul je waarschijnlijk teleurgesteld worden. Heb geen verwachtingen, dan zul je alleen maar verrast kunnen worden.

room

Titel: Suicide Squad
Regie: David Ayer
Verschenen: 5 augustus 2016
Duur: 123 minuten
Cast: Wil Smith, Jared Leto, Margot Robbie
Genre: Actie, comedy

Rating: 7/10

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Naomi augustus 12, 2016 at 10:51

  Ben heel erg benieuwd naar deze film!

  x

 • Reply Esther augustus 13, 2016 at 22:14

  Ik wil deze film heel graag zien. Ik kijk er al zo lang naar uit. Alleen nog geen tijd gehad om naar de bios te gaan.

 • Reply Jessica augustus 18, 2016 at 07:14

  Ik had hoge verwachtingen en heb er nog steeds van genoten. 🙂
  Ik vond die introductie van personages juist fijn. 🙂

 • Leave a Reply