Films

Film: Step Up All In (#5)

Step Up All In Titel: Step up All in (#5)
Regie: Trish Sie
Verschenen: juli 2014
Duur: 112 minuten
Cast: Briana Evigan, Ryan Guzman, Adam G. Sevani
Genre: Drama, muziek, romantiek

In deze nieuwe Step Up film komen personages uit de vorige delen samen om in Las Vegas te dansen. Ze doen mee aan een battle die bepalend kan zijn voor hun dromen en carrières
In Step Up 5 All In zien we een strijd als nooit tevoren. Streetdancer Sean Asa (Ryan Guzman) verlaat Miami om in Hollywood roem en rijkdom te vinden. Daar eenmaal aangekomen wordt hij geconfronteerd met de minimale kans van slagen in de professionele danswereld. Wanneer echter zijn danscrew, die hij heeft opgericht met de mooie maar koppige Andy West (Briana Evigan), de finales haalt van een baanbrekende reality danswedstrijd in Las Vegas, krijgt hij alsnog de kans zijn dromen waar te maken. Hiervoor moet hij wel zijn verleden achter zich kunnen laten en doen waar hij het meest van houdt namelijk dansen.

Ik ben een groot fan van de Step Up films. Ik keek dan ook uit naar Step Up All In. Om even met de deur in huis te vallen: De kwaliteit van het acteren vond ik niet goed. Maar, om eerlijk te zijn bezoek je een Step Up film ook niet om de acteertalenten, maar om de dance moves. Ik ben gek op de dansmoves die voorkomen in deze film, vooral omdat er diverse hoofdrolspelers uit voorgaande Step Up films spelen in deze film. Wat ik wel wat jammer vond, was dat er een scene voorkwam in de film die ik al eerder had gezien in Step Up 1. De hoofdrolspeler kreeg namelijk een baan in een dansschool. Toeval? Ik geloof van niet.

Het verhaal in Step Up All In is redelijk cliché: Er is weer eens een danswedstrijd. Er is veel rivaliteit tussen twee crews, oftewel dansgroepen. Dat is eigenlijk in elke Step Up film het geval. Step Up 5 is een feelgood film, waarvan je toch weet dat het een mooi einde heeft. Het einde van de film is ook zeker mooi: Een prachtige afsluitende dans. Dat is hetgeen waar ik altijd naar uitkijk, de finale-dans. Het moment wanneer de acteurs (of dansers) zich gigantisch uitsloven.

Ik vond het super gaaf dat Step Up All In in 3D was

Het leuke van deze film vond ik trouwens dat deze in 3D was. Dat gaf toch nog een extra pluspuntje aan de film, want het zag er allemaal net wat mooier uit. Zo zit er in de einddans een moment waarbij vuur voorkomt. Dat ziet er zo gaaf uit! En niet te vergeten was er weer gebruik gemaakt van een ijzersterke soundtrack. Zo’n soundtrack maakt een dansfilm helemaal compleet.

Is Step Up All In een aanrader? JA! De dansmoves die voorbij komen zijn geniaal. Elke keer weer vraag ik me af hoe de choreografen er op komen om nieuwe moves te bedenken. Geweldig. Is Step Up All In beter dan de voorgaande delen? Ik denk dat het een vergelijkbare film is, een echte toevoeging aan de Step Up collectie voor de liefhebber van dansfilms. Elke keer vindt een Step Up film op een nieuwe locatie af. Denk aan New York, Miami en ditmaal Las Vegas. Daarnaast wordt de choreografie steeds beter.

Rating: 8/10

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Dieuwke juli 14, 2014 at 15:00

    Jaaa deze wil ik zoo graag zien. Inderdaad niet om het acteertalent maar om de dans. En in step up 1 was het geen baan he, maar taakstraf 😉 *flauw*

  • Reply Kelly juli 15, 2014 at 14:56

    Ik vind de Step Up films altijd erg leuk om te kijken. Zoals je al aangeeft niet het beste acteertalent, maar vermakelijk zijn ze wel. Ik ga hem zeker nog kijken!

  • Leave a Reply