Filmrecensies

Film: Star Wars: The Force Awakens

 Titel: Star Wars: The Force Awakens
 Regie: J.J. Abrams
 Verschenen: 10 december 2015
 Duur: 135 minuten
 Cast: Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Harrison Ford
 Genre: sci-fi, actie

Dertig jaar na de overwinning op het Galactische Keizerrijk is er een nieuwe bedreiging: de kwaadaardige Kylo Ren en de First Order. Stormtrooper Finn loopt over naar het verzet, crasht op een woestijnplaneet en ontmoet hier Rey. Haar droid bevat belangrijke geheime informatie over de locatie van de laatst overgebleven Jedi Knight, Luke Skywalker. Het duo werkt samen met Han Solo om te zorgen dat het verzet deze informatie in handen krijgt.

Mening: 
Als er één filmreeks is die nog nooit heb gezien, dan is het wel Star Wars. Natuurlijk wist ik wel het een en ander, zo wist ik van Darth Vader, Luke Skywalker en de Jedi. Toen mijn vriend en ik naar de bioscoop gingen, legde hij me het hele verhaal uit, maar voor de rest ging ik blanco de bioscoopzaal in.

Vanaf het eerste moment word je in het verhaal gezogen, in de spanning die het verhaal met zich meebrengt. Het maakt niet uit als je weinig weet van het verleden van Star Wars, want dit wordt allemaal haarfijn uitgelegd. De vraag die in deze film centraal staat is “waar is Luke Skywalker?!”, dat is een vraag waar vrijwel niemand antwoord op kan geven. Wel zijn er geruchten en zijn er kaarten in omloop die naar Luke Skywalker leiden, alleen mogen die niet in de handen komen van de bad guys. Je weet natuurlijk wel waar het verhaal om gaat draaien: het vinden van Luke Skywalker en de kaart bij de good guys houden.

Ik heb erg gelachen om bepaalde dingen, denk aan de droïde BB-8, die niet alleen heel erg aanwezig is in de film, maar ook heel grappig reageert. Ook Chewbacca, ook wel Chewie, is onwijs grappig neergezet. Daarnaast vind ik het ook heel tof dat het hoofdpersonage, Rey, zo’n ijzersterke badass is. Ik hou daar van! Natuurlijk moeten we alle mooie actiemomenten en special effects niet vergeten, want die waren geweldig.

Star Wars: The Force Awakens kan ik echt aanraden. Ik kan het dan ook aanraden om hem in de bioscoop te bekijken, zo mooi al die effects. Het is een spannende film, vol met actie en mooie effecten en natuurlijk is het verhaal ook vermakelijk. Nadat ik de zaal uit liep had ik direct zin om de voorgaande films te bekijken.

Rating: 8,5/10

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.