Filmrecensies, Films

Film: Spy

 Titel: Spy
 Regie: Paul Feig
 Verschenen: 4 juni 2015
 Duur: 120 minuten
 Cast: Melissa McCarty, Jude Law, Rose Bryne
 Genre: Actie, komedie 

Susan Cooper (Melissa McCarthy) is een pretentieloze analist bij de CIA en de miskende held achter vele gevaarlijke operaties.

Maar als haar partner (Jude Law) plotseling verdwijnt en een andere topagent (Jason Statham) in opspraak raakt, verruilt ze haar kantoorbaan voor die van infiltrant. Om de mensheid voor een ramp te behoeden, begeeft ze zich in de wereld van een dodelijke wapenhandelaar.

Mening:

Een film gemaakt door de makers van The Heat en Bridesmaids? Die moest ik zien. Bovendien vind ik Melissa McCarthy altijd erg grappig in films, dus samen met mijn zusje ging ik erheen.

McCarthy speelt de CIA-agent Susan Cooper. Ze werkt samen met de geheim agent Bradley Fine, die in ‘het veld’ alles opknapt, terwijl Cooper aan de zijlijn alles mee volgt via schermen en infraroodcamera’s en is ze eigenlijk zijn geweten. Cooper is hopeloos verliefd op Fine. Dus als Fine het slachtoffer wordt van een moord door de criminele Rayna (Rose Bryne, Helen uit Bridesmaids) is ze super verdrietig en staat ze er alleen voor. Maar Fines taak moet afgemaakt worden, hoe dan ook en Cooper vindt dat zij dat moet doen. Ze wordt naar Parijs gestuurd om een nucleair wapen op te sporen.

McCarthy speelt haar rol briljant. Meerdere malen heb ik hardop moeten lachen in de bioscoop. Een heleboel flauwe grappen, maar ook een aantal sterke momenten komen in de film voor. Niet alleen de hoofdrol is geweldig, ook over de bijrollen is goed nagedacht: de flirterige Italiaanse geheim agent Aldo (Peter Serafinowicz) en CIA-collega Nancy (Miranda Hart) zorgen regelmatig voor hardop gelach. Nancy wordt op een gegeven moment wel irritant vind ik, maar het is zeker een grappig karakter dat je niet echt verwacht bij de CIA. Spy is absoluut het bekijken waard!

Rating: 7,5/10

bol-button

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Annabel juni 15, 2015 at 14:27

  Ik heb de film ook gezien, ik vond hem ook erg leuk

 • Reply Jolien juni 15, 2015 at 14:37

  Ik heb ook heel erg genoten van deze film 🙂

 • Reply Madelon juni 15, 2015 at 17:42

  Nice! Ik wil deze ook heel graag nog zien. Ik zag laatst de trailer en die vond ik al hilarisch, dus dat belooft nog wat voor de hele film, hihi.

 • Reply Esther juni 16, 2015 at 11:37

  Mij lijkt deze film zo leuk! Ik vind de trailer echt geweldig. 🙂

 • Reply beautifulday4makeup juni 16, 2015 at 12:34

  Deze wil ik al een tijdje zien. Hij lijkt mij zo grappig

 • Leave a Reply