Films

Film: Spring Breakers

Spring Breakers Titel: Spring Breakers
Regie: Harmony Korine
Verschenen: 2013
Duur: 94 minuten
Cast: Vanessa Hudgens, Selena Gomez, Ashley Benson, James Franco
Genre: Crime/comedy

Hoe ver willen high school meisjes eigenlijk gaan voor een onvergetelijke Spring Break vakantie? In hypnotiserende stijl met een dubstep soundtracks gaan de voormalige Disney sterretjes helemaal wild, zorgt bling bling gangster James Franco voor de nodige sensatie en zien we de meisjes totaal ontsporen. 

Mening over Spring Breakers

Trillende billen in slowmotion, gewapende gangsters met gouden tanden en orgies op het strand. Welkom in de wereld die Spring Break heet: een typisch Amerikaanse periode dat groots wordt gevierd wordt door jongeren.

Vier high school meisjes doen er alles aan om er voor de eindexamens een weekje tussenuit te gaan tijdens spring break. Om aan geld te kommen, beroven ze een restaurant. Dat is slechts het begin van hun wilde vakantie. De bikinibabes, (waaronder voormalige Disney-sterretjes Selena Gomez en Vanessa Hudgens) komen terecht bij drugsgangster Alien (James Franco) nadat ze een nachtje in de cel hebben doorgebracht vanwege een uit de hand gelopen feestje. De stapsgewijze ontsporing van de meisjes wordt ondersteund door Skrillex’ dubstepmuziek en hypnotiserende beelden.

In telefoontjes naar hun ouders praten ze over nieuwe vrienden maken en jezelf ontwikkelen, maar tegelijkertijd zie je ze zuipen, strippen en moorden. Een absurde film met een bizar script. Ik had dit absoluut niet verwacht van deze film. Ik dacht: Ashley Benson en Selena Gomez, leuk! Ik liep met een akelig gevoel de bioscoop uit en de film heeft me nog een paar dagen lang beziggehouden. Ik kan er gewoon niet over uit hoe bizar deze film is. Deze film is helemaal niet mijn smaak, hoewel het wel vermakelijk was, zou ik hem zeker niet aanraden om te kijken. Helaas, maar dat heb je zo nu en dan met een film!

 

Rating: 5/10

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

6 Comments

 • Joanydvv

  Mij spreekt de film helemaal niet aan. Ik heb wel de trailer gezien maar ik vond het net een hele sleazy videoclip. Ik denk niet dat ik dat langer dan een paar minuten kan verdragen dus sla ik deze film maar over.

 • Ilse

  Whahahaha. Ik was m’n mails van Blogspot aan het bekijken en toen zag ik de poster van die film. Mijn eerste reactie was: “Zo zo, ik sla normaal altijd de films over maar ik ga wel even kijken”. Ik las je mening, zag die namen en schudde mijn hoofd. Ik las verder, trok iets van een grimas en bedacht dat de trailer bekijken wel kon wachten. 😉

 • IngeDB

  Deze film is echt zwak, heb hem gisteren nog maar pas gezien. Een teleurstelling. In begin vond ik het leuk, de feestjes enz, maar nadat ze vrijkomen van de gevangenis is het een dikke no-no voor mij!

 • LucaG

  als ik het allemaal zo hoor heb ik zoiets van Nee
  maar ik ga hem alsnog een keer kijken gewoon om te willen weten hoe het in elkaar is gezet enz.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.