Filmrecensies

Film: Spotlight

spotlightfilm
Als afgestudeerd journalist is het natuurlijk vanzelfsprekend dat ik films met betrekking tot journalisten of grote nieuwsberichten interessant vind. Toen mijn vriend en ik over Spotlight lazen, wisten we dat we deze moesten zien!

Een groep onderzoeksjournalisten van The Boston Globe ontdekt grootschalig kindermisbruik in de katholieke kerk van Boston. Ze ontdekken dat er vele priesters worden beschermd door de hoogste regionen van de kerk.

Spotlight gaat over een groep onderzoeksjournalisten die voor de krant ‘The Boston Globe’ werken. Wanneer er een nieuwe hoofdredacteur komt, besluiten ze een onderwerp op te pakken waar eerder nooit iets mee is gedaan. Hier en daar krijgen ze namelijk informatie over kindermisbruik in de katholieke kerk van Boston. De journalisten weten steeds meer slachtoffers te spreken en komen zo achter schokkende informatie. Het blijkt dat het kindermisbruik veel groter was dan voorheen werd gedacht. Niet één priester, maar tientallen hebben misbruik gemaakt van kinderen en The Boston Globe gaat dit aan het licht brengen.

Dat Spotlight een interessante film is, staat zeker vast. De film won in 2016 twee Oscars, waaronder een Oscar voor de beste film. Daarnaast heeft de film veel andere prijzen in ontvangst mogen nemen.

Spotlight is een film die ervoor zorgde dat ik constant geboeid zat te kijken. Je wordt meegesleept in het verhaal, wat natuurlijk gebaseerd is op het echte onderzoek van The Boston Globe, die dit nieuws in 2002 aan het publiek bekend maakte. Ik vond het zeer interessant om te zien hoe de journalisten te werk gaan en hoe ze uiteindelijk zo’n groot schandaal aan het licht kunnen brengen. De film was totaal niet saai en was zeer goed te volgen. Ook wanneer je geen journalist bent, is dit een film die je zeker moet zien. De film heeft namelijk niet voor niets twee Oscars gewonnen. Spotlight deed me een beetje denken aan de film ‘All the president’s Man’, waar journalisten ook gevolgd worden in het ‘Watergateschandaal’. Ik denk dat als je die film interessant vond, je deze ook zeker kan waarderen.

Spotlight

Titel: Spotlight
Regie: Tom McCarthy
Verschenen: 28 januari 2016
Duur: 128 minuten
Cast: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams
Genre: Biografie, drama, geschiedenis

Rating: 8/10

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.