Films

Film: Soof

Titel: Soof
Regie: Antoinette Beumer
Verschenen: december 2013
Duur: 96 minuten
Cast: Lies Visschedijk, Dan Karaty, Fedja van Huêt
Genre: Romantische komedie

Soof (Lies Visschedijk) nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: drie leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper (Fedja van Huêt) en een heerlijk huis. Tot ze zich op een dag afvraagt: “is this all there is?”. Als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim (Dan Karaty) tegen het goddelijke lijf loopt en de verbouwing van Soofs tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, dringt de vraag zich langzaam op of Kasper nog wel die woest-aantrekkelijke man is, waar Soof ooit voor viel. En hoe meer grip ze probeert te krijgen op haar leven, des te meer lijkt het te ontsporen.

Mening

Soof doet me denken aan Bridget Jones. Niet gek, want Antoinette Beumer zei dat ze ooit zo’n film wilde maken. Soof is net zo stuntelig, heeft een licht alcoholprobleem en houdt wel van één sigaretje op zijn tijd. Of twee. Lies Visschedijk speelt deze rol fantastisch. Elke grap is raak en ik hou van haar vreemde trekjes en haar stunteligheid. Aan de ene kant leuk dat de rol van Jim vertolkt wordt door Dan Karaty (want hij is niet verkeerd om naar te kijken!!), maar toch blijft hij een danser in plaats van een acteur. De aantrekkingskracht tussen Soof en Jim spat niet van het scherm af. Misschien is dit bewust gedaan, omdat de filmmakers wilden dat de hoop groeit dat Soof en Kasper weer bij elkaar komen. De film is voorspelbaar, ja. Maar houden we daar niet allemaal ontzettend van? Ik heb trouwens ook ontzettend moeten lachen om de buurmannen van Soof, hilarisch! Deze rollen worden vertolkt door Alex Klaasen (ook bekend van Gooische Vrouwen) en George van Houts. 

Soof is een van de leukste Nederlandse films die ik heb gezien. Alles is liefde blijft natuurlijk bovenaan staan, maar Soof komt wel heel dicht in de buurt, samen met Hartenstraat.

Rating: 7,3/10

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Irene mei 21, 2014 at 09:19

    Ik heb de film past laatst gezien, hij is echt heel erg leuk! En nu je het zo zegt, zie ik de vergelijking met Bridget Jones wel.

  • Reply Zina mei 21, 2014 at 10:12

    Ik vond deze film echt (sorry) verschrikkelijk. Misschien omdat ik er juist echt heel veel van verwacht had, maar ik vind het verhaal zó slapjes.

  • Reply Chantal mei 21, 2014 at 13:34

    Ik heb de film nog niet gezien, maar ben er wel nieuwsgierig naar. Als de film op Bridget Jones lijkt dan komt het wel goed 😉

  • Leave a Reply