Filmrecensies,  Films

Film: Soof 2

Soof is al jaren een bekende film van Nederlandse bodem. Een super leuke feel good film, met dingen die we allemaal weleens herkennen. Eind 2016 kwam het langverwachte tweede deel in de bioscoop: Soof 2. Inmiddels is er ook een serie van Soof gemaakt, te zien op RTL en Videoland, daar binnenkort meer over. Eerst wil ik jullie mijn mening geven over Soof 2.

Na een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof (Lies Visschedijk) en Kasper (Fedja van Huêt) echt op. Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch al chaotische leven volledig kwijt. De Kooksoof inspireert niet meer, de kinderen lijken vooral bezig met hun tienersores en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak. Soof herpakt zich na een ontmoeting met Jim Cole (Dan Karaty), maar hun timing blijkt zoals altijd net verkeerd. Dan ontmoet ze de knappe chef-kok en ‘foodie’ Bauke (Achmed Akkabi).

Aan het eind van Soof zagen we dat Soof en Kasper na wat relatieproblemen het weer opnieuw gingen proberen. Helaas leek dit niet helemaal goed te gaan. Aan het begin van de film is te zien hoe Soof en Kaspar bij de relatietherapeut zitten en uitspreken dat ze willen scheiden. Vanaf dat moment is Soof volledig de controle over haar leven kwijt. Ze gaat scheiden, de kinderen werken niet altijd mee, het gaat slecht met Kooksoof, ze kookt zelf niet meer maar het managen gaat haar ook niet goed af, kortom: de problemen stapelen zich op! Nadat ze een oude bekende tegenkomt, Jim Cole, besluit ze om haar schouders er weer onder te zetten. Wanneer ze een nieuwe kok aannemen voor Kooksoof, lijkt dit op het eerste gezicht een goed succes. Maar al snel laat Soof zich verleiden door de kok en weet ze stiekem vanbinnen dat dit geen toekomst kent.

Ik houd van Soof. Ik vind de humor in de films geweldig en Lies Visschedijk speelt een fenomenale rol als Soof. Ik snap dat we hier meer van willen en ben dan ook blij dat de serie inmiddels gelanceerd is. Net als in de eerste film over Soof, hoop ik in Soof 2 ook steeds stiekem dat Soof en Kasper weer bij elkaar komen. Ik vind ze gewoon zo schattig samen. Wanneer dat niet lijkt te lukken, vind ik de hereniging van Soof en Jim ook een aangename verrassing. Op dit moment dacht ik dat ze eindelijk voor elkaar zouden vallen, maar deze verhaallijn lijkt zich niet echt verder te ontwikkelen in de film. Hoewel Soof zo haar persoonlijke problemen heeft, gaat het op het gebied van haar restaurant ook niet zo goed. Ze dreigt failliet te gaan als er niet snel iets veranderd. De passie die ze vroeger had, lijkt helemaal verdwenen te zijn. Dus probeert ze deze terug te vinden.

Al met al vond ik Soof 2 ook weer een heerlijke feel good film. Van mij mocht de film nog uren langer doorgaan en daarom kan ik niet wachten om aan de serie te beginnen. Als je op zoek bent naar een erg luchtige, af en toe herkenbare (vrouwen)film, dan kan ik Soof 2 van harte aanraden om te kijken.

Soof 2

Titel: Soof 2
Regie: Esmé Lammers
Verschenen: 8 december 2016
Duur: 98 minuten
Cast: Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, Dan Karaty en Achmed Akkabi
Genre: Romantiek, Comedy

Rating: 8/10

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.