Films

Film: Smoorverliefd

Titel: Smoorverliefd
Regie: Hilde van Mieghem
Verschenen: september 2013
Duur: 95 minuten
Cast: Susan Visser, Anna Drijver, Johnny de Mol
Genre: Komedie, romantiek

De romantische komedie Smoorverliefd zoomt in op de roerige romantiek in de levens van vier vrouwen in Den Haag. Tienerdochter Eva, haar moeder Judith, tante Barbara en grote zus Anna maken er onder een Haags dak samen gezellig een potje van. Ze zijn mooi, moedig en verstandig, maar soms weten ze het ook even niet meer in een wereld vol prille verliefdheid, serial dating, ongebluste lust, affaires, kinderwensen en onverwoestbare oude liefdes.

Mening

Judith (Susan Visser) snakt naar dates. De ene minnaar wordt verruild voor de andere. Ook de andere drie vrouwelijke hoofdpersonages in Smoorverliefd hebben hun eigen liefdestroubles. Judiths dochter Eva van 13 valt als een blok voor de stoerste jongen van school en net volwassen Anna (Eva’s halfzus) koestert gevoelens voor Mathias (Johnny de Mol), de partner van Barbara (Anna Drijver), Eva’s tante. Barbara kan niet zwanger raken. Zij en Mathias hebben alleen seks omdat het moet, ze vindt het allemaal een beetje overdreven. Dat seks ook anders kan zijn, blijkt wanneer ze de sexy Jim (Tarikh Janssen) ontmoet.

Smoorverliefd is een Nederlandse film zoals we hem niet echt gewend zijn. Dochter Eva vertelt het verhaal door middel van een kinderachtige voice-over, telefoongesprekken zijn op grote beeldschermen in winkels te zien en plots verschijnt minnaar Jim op het scherm op het station.

De film is een remake van de gelijknamige, eveneens door Van Mieghem geregisseerde Vlaamse film (2010). Ik vond het een vermakelijke film, maar ik had er meer van verwacht. Ik had een Alles is Liefde film verwacht, maar dat was Smoorverliefd absoluut niet. Toch heb ik om een aantal scènes wel moeten lachen, maar dat komt vooral door Susan Visser. Als actrice vind ik haar hilarisch en ik zie constant Anouk uit Gooische Vrouwen. Het is een vermakelijke film en ik vind het zeker niet jammer dat ik hem heb gezien.

Filmlocaties zijn Den Haag en Vlissingen, wat mooie beelden oplevert. Het is een romantische komedie met een grote knipoog. Dit komt door de überromantische scènes en de hysterische huilbuien van Judith. Verrassing in de film? Johnny de Mol die zijn rol als partner uitstekend wegzet. Het einde was niet zoals ik had verwacht en dat is toch altijd een beetje jammer bij een romantische film. Die zijn juist altijd zo leuk als je al weet hoe het af gaat lopen, toch?

Rating: 6,5/10

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Noa Meijer januari 19, 2014 at 21:50

    Het lijkt me nog best een leuke film om op een zondagmiddag te zien 🙂

  • Reply Ellis januari 20, 2014 at 11:51

    Den Haag en Vlissingen!? Heja, die moet ik zien. Als geboren Zeeuwse en getogen Hagenaar trekt dat me wel 😀

  • Leave a Reply