Filmrecensies

Film: Skyfall

Titel: Skyfall
Regie: Sam Mendes
Verschenen: 9 november 2012
Duur: 143 minuten
Cast: Daniel Craig, Javier Bardem, Naomie Harris
Genre: actie, avontuur, thriller

In Skyfall wordt Bonds loyaliteit aan M getest als haar verleden haar komt achtervolgen. Als MI6 onder vuur ligt, moet 007 de dreiging opsporen en vernietigen, hoe persoonlijk het ook wordt

Mening:
Het is inmiddels meer dan drie jaar geleden dat Skyfall uit is gekomen, maar toch is er nooit een recensie verschenen op Adorable Books. Waarom? Ik heb werkelijk waar geen idee! Skyfall is de eerste James Bond film die ik heb gezien en nu Spectre is uitgekomen (recensie volgt, dit keer echt!) moet er natuurlijk wel een Skyfall recensie op Adorable Books komen. Vandaag dus de filmrecensie van Skyfall op Adorable Books!

De makers van Skyfall hebben besloten om deze film meer diepgang te geven en het verleden van Bond meer aan bod te laten komen. Je ziet in deze film heel duidelijk dat Bond ‘ook maar mens is’ en heel erg uit vorm is. Het draait in deze film niet enkel om James Bond en zijn verleden, maar ook om Bond zijn baas M en de geheime dienst MI6. M moet kiezen tussen de geheime schijf waar alle namen van geheime agenten op staan en het leven van James Bond. Hoe zal dat aflopen? Ik kan je vertellen dat het een hele spannende film is, waarbij achtervolgingen, schietpartijen, vechtscènes zeker voorkomen. De actiescènes lopen vlekkeloos in elkaar over. Typisch Bond: natuurlijk komt ‘Martini, shaken, not stirred’ naar voren. Alle typische clichés die je van de Bond films kent (of het personage) worden dan ook goed behandeld en zul je met succes herkennen. Zelfs als je niet veel Bond films hebt gezien!

De slechterik in deze film, Silva, wordt gespeeld door Javier Bardem. Hij is een geweldige schurk voor deze Bond film. De locaties zijn trouwens ook echt onwijs mooi: het Casino in Montenegro, Italiaanse villa’s, Venetië, een opera in Oostenrijk… Het is helemaal over de top! Skyfall is een film boordevol spanning. Ben je nog op zoek naar een spannende film voor dit weekend waarbij je op het puntje van je stoel kunt zitten? Dan zit je met deze film goed. Ik kan niet wachten tot ik Spectre kan zien, die film beloofd veel goeds!

 

Rating: 8,5/10

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply hetboekenik november 7, 2015 at 21:57

    Het zijn films die erg goed blijven 🙂

  • Reply Esther november 9, 2015 at 15:29

    Skyfall is zo geweldig. Ik vond Skyfall ook veel en veel beter dan Spectre.

  • Reply Michelle Verdienen november 15, 2015 at 03:24

    Ik vind Skyfall de beste James Bond film die er is gemaakt.

  • Leave a Reply