Films

Film: Silver Linings Playbook

Silver Linings Playbook Titel: Silver Linings Playbook
Regie: David O. Russel
Verschenen: 2013
Duur: 122 minuten
Cast: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro
Genre: Komedie, drama

Pat Solitano (Bradley Cooper) is net ontslagen uit een psychiatrische inrichting en probeert zijn leven weer op te bouwen. Hij trekt in bij zijn ouders en onderneemt een poging om het contactverbod met zijn ex te verbreken.  Wanneer hij Tiffany ontmoet, die zo haar eigen problemen heeft, komt hij zichzelf tegen.

Mening over Silver Linings Playbook

Jennifer Lawrence sleepte een Oscar in de wacht met haar rol als Tiffany in Silver Linings Playbook. Ik had al onwijs veel goeds gehoord over deze film en ik kon niet wachten om hem te zien.

Pat komt net uit een psychiatrische inrichting, maar af van zijn bipolaire stoornis is hij zeker nog niet. Hij probeert het contactverbod met zijn ex te verbreken door alle boeken die zij doceert te lezen en af te vallen door te gaan hardlopen met een vuilniszak aan. Pat heeft het niet van een vreemde: zijn vader (Robert De Niro) heeft een ernstige dwangneurose en zijn afstandsbedieningen zijn heilig.  Hij ziet echter niet dat er een betere liefdeskandidaat op zijn pad is gekomen: de mooie weduwe Tiffany (Jennifer Lawrence). Ook bij haar zit er een steekje los (lees: depressief en seksverslaafd) doordat ze haar man is verloren door een tragisch ongeluk. Ze botsen en zijn eigenlijk helemaal niet aardig tegen elkaar, maar toch zie je de romantiek door de snerpende opmerkingen heen sijpelen. Tiffany besluit Pat te helpen door hem weer in contact te brengen met zijn ex. Hij moet daar echter wel wat voor terugdoen: hij moet meedoen met een danswedstrijd samen met Tiffany.

Silver Linings Playbook is meer dan een romantische komedie over twee verknipte zielen. Het verhaal gaat veel dieper door het psychologische aspect dat hierbij komt kijken. De film heeft een rauw randje van echtheid en dat maakt het nog aantrekkelijker om naar te kijken. Ik was tijdens deze film geen enkel moment afgeleid en ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten door fascinatie en geboeidheid.

Rating: 8/10

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.