Filmrecensies, Films, Netflix

Film: Sierra Burgess is a loser

Netflix komt steeds meer met eigen films. En ik moet eerlijk toegeven dat ik ze 9 van de 10 keer ook heel erg leuk vind. Sinds ik To all the boys i’ve loved before zag, heb ik een crush op Noah Centineo (wie niet), en toen ik zag dat hij in deze film speelde, moest ik hem wel kijken!

Een verkeerd telefoonnummer leidt tot een romance tussen een slimme, onpopulaire tiener en een lieve sporter die denkt dat hij met een knappe cheerleader praat.

Sierra Burgess is, zoals de titel zegt, een loser. Ze heeft weinig vrienden, valt er een beetje buiten op school, maar is mega slim. Ze bereidt zich voor op college, en doet er alles aan om er een beetje uit te springen. Sierra wordt altijd belachelijk gemaakt door de populaire meid van de school: Veronica. Wanneer Veronica’s nummer wordt gevraagd door een jongen, haalt ze een grap met hem uit door Sierra’s nummer te geven. Sierra weet niet wat haar overkomt als de jongen haar opeens berichtjes begint te sturen. Ze besluit zichzelf voor te doen als iemand anders, maar wie denkt hij eigenlijk dat ze is? Ze kruipt helemaal in haar rol, tot er geen ontkomen meer aan is. En dan moet ze degene die ze het meest haat, vragen om hulp.

‘Een echte meidenfilm om samen te kijken zodat jullie lekker kunnen wegzwijmelen bij Noah Centineo’

Wat een heerlijke film is dit wanneer je je verstand op nul wilt zetten. Een echte meidenfilm om samen met je vriendinnen te kijken, zodat jullie lekker weg kunnen zwijmelen bij Noah Centineo, want geloof me: dat gebeurt ook dit keer. Ik vind de rol van Sierra aandoenlijk, ze bedoelt het allemaal zo goed maar wordt amper serieus genomen. Ik vind het mooi dat deze film eigenlijk een hele duidelijke onderliggende boodschap heeft, namelijk dat het niet altijd om het uiterlijk van iemand gaat maar om het innerlijk en gemeenschappelijke interesses. Gedurende de film kom je erachter dat Sierra helemaal niet zo’n loser is, sterker nog ik vind haar een stoere chick. Grappig om te zien hoe de karakters zich op verrassende manier ontwikkelen. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke meidenfilm, dan kan ik je deze zeker aanraden. Prima vermaak voor een avondje!

Sierra Burgess is a loser

Titel: Sierra Burgess is a loser
Regie: Ian Samuels
Verschenen: 7 september 2018
Duur: 105 minuten
Cast: Shannon Purser, Kristine Froseth, Noah Centineo
Genre: Comedy, romantiek

Rating: 7/10

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply 7 Netflix Originals meidenfilms die je gezien moet hebben september 23, 2018 at 06:00

    […] door haar klasgenoten. Het verhaal is gebaseerd op Cyrano, met een 80’s vibe. Love it! Lees hier onze hele […]

  • Leave a Reply