Films

Film: Shawshank Redemption

Shawshank RedemptionTitel: Shawshank Redemption
Regie: Frank Darabont
Verschenen: maart 1995
Duur: 142 minuten
Cast: Tim Robbins, Morgan Freeman
Genre: Crime, drama

Bankier Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt valselijk beschuldigd van moord. Hij krijgt levenslang en wordt naar de Shawshank gevangenis gestuurd. Daar sluit hij vriendschap met Red (Morgan Freeman), een oude
gevangene die het klappen van de zweep kent. Andy leert dat je in Shawshank twee dingen kunt doen: bij de pakken neerzitten of er het beste van maken. Zijn vrijheid is hij immers voorgoed kwijt. Of toch niet?

Een hele tijd geleden heb ik deze film eens onbewust gezien. Laatst zag ik hem weer, ditmaal bewust, op aanraden van mijn vriend. Die vertelde dat dit dé film was. De film die op nummer 1 in de IMDb  lijst stond. Terecht? JA! Zeker! Dit was zo’n mooie film, iets wat ik totaal niet had verwacht. Ik ben geen liefhebber van films die in gevangenissen afspelen, maar deze film gaat veel dieper. Vriendschap, overleven in een gevangenis, en er weer uit proberen te komen.

Shawshank Redemption boeit je vanaf het begin tot het einde

Deze film boeit je van het begin tot het einde, en het einde… Dat is aardig spectaculair kan ik je vertellen. Ik vond het een apart einde hebben waar ik een gelukkig gevoel bij kreeg. Dit was denk ik één van de beste films die ik heb gezien, mede door de cast, het verhaal en de setting. Het totaal plaatje klopte. Ik vind het wel jammer dat ik Shawshank Redemption niet eerder heb gezien en altijd maar heb gewacht met kijken. Ik kan de film zeker aanraden als je hem nog niet eerder hebt gezien. Mocht je benieuwd zijn geworden: je kunt de film hier kopen op DVD. Zo’n goede film als Shawshank Redemption moet je eigenlijk wel op DVD hebben natuurlijk

Rating: 10/10

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.