Films

Film: Safe Haven

Safe Haven Titel: Safe Haven
Regie: Lasse Hallström
Verschenen: 2013
Duur: 115 minuten
Cast: Josh Duhamel, Julianne Hough,
Genre: Romantiek, drama

De mysterieuze Katie arriveert in het kleine dorpje Southport in North Carolina. Haar plotse komst roept bij de hechte community vragen op over haar verleden. Katie lijkt vastbesloten om te voorkomen een persoonlijke band op te bouwen met iemand, totdat een reeks gebeurtenissen er voor zorgt dat ze in twee relaties getrokken wordt: een met Alex, een weduwnaar en winkeleigenaar met twee jonge kinderen, en met haar alleenstaande buurvrouw Jo. Ondanks haar terughoudendheid raakt ze in toenemende mate betrokken bij Alex en zijn familie. Maar zelfs als ze verliefd wordt blijft ze worstelen met het duister geheim dat haar blijft achtervolgen…

Mening over Safe Haven

Safe Haven is geschreven door Nicholas Sparks, die ook onder andere The Notebook, Dear John en The Lucky One schreef. Deze verfilmde boeken behoren tot mijn favoriete films of all time, dus ik kon niet wachten om Safe Haven te gaan bekijken.

In het begin van de film zien we hoe Erin iets naars heeft meegemaakt, maar we weten niet wat. Dit zorgt ervoor dat je gelijk in de film zit en geen minuut wordt verveeld. Ze slaat op de vlucht en per toeval komt ze in het kleine dorpje Southport. Onder de nieuwe naam Katie probeert ze een nieuw bestaan op te bouwen. Ze ontmoet Alex (Josh Duhamel), een weduwnaar met twee jonge kinderen en eigenaar van een winkeltje. De vonk slaat over, en dat is niet gek ook. Heb je gezien hoe good looking Duhamel is? Er ontstaat chemie tussen de twee en dat is te zien.

Op de helft krijgt de film een wending die je niet had voorspeld. Leuk, daar hou ik van. Ook de laatste tien minuten gebeuren er dingen die je niet zou verwachten: een enorme plottwist. Dit maakt de film spannend en ontzettend leuk om naar te kijken. Ik ga er niks over verklappen, dat zou zonde zijn als je de film nog niet hebt gezien. The Notebook blijft mijn favoriete film van Nicholas Sparks, omdat ik daar bij de vijftiende keer nog steeds moet huilen. Helaas kwam het bij Safe Haven niet zover, de tissues kon ik in mijn tas laten zitten. Dat neemt niet weg dat ik het een prachtige film vond met een paar mooie twists die je niet had zien aankomen.

Rating: 8/10

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Kim april 27, 2013 at 12:24

  Hij lijkt me zo leuk!

 • Reply Annelies april 27, 2013 at 19:10

  Ik ben een grote fan van de boeken en de films van Nicholas Sparks, dus deze wil ik ook zeker zien. Het boek staat nog in mijn kast, ongelezen.

 • Reply Mieke Schepens april 27, 2013 at 22:38

  Die wil ik nog graag zien ! Maar ook het boek nog lezen..

 • Reply ladyNadine april 28, 2013 at 19:40

  Deze film staat hoog op mijn to see lijst 🙂 Mooie recensie.

 • Reply Films die ik de laatste tijd heb gezien | Teddlicious februari 19, 2015 at 18:29

  […] heb een zwak voor films van Nicholas Sparks. The Notebook, Dear John, The Lucky One, Safe Haven, ik vind ze allemaal mooi. De films spelen zich eigenlijk allemaal af in het zuiden van de VS, […]

 • Leave a Reply